Norges Blindeforbund står bak initiativet iCare som jobber for å utrydde unødvendig blindhet. På Holmenkollstafetten kunne man løpe til støtte for iCare. 15 måneder gamle Mollie fra Eidsvoll var den yngste deltakeren av alle. Hun har selv veldig dårlig syn, og siden familien er rørt av iCares arbeid ønsket de at Mollie skulle løpe for denne gode saken.

VIL HJELPE ANDRE

– Vår datter har en diagnose som gjør at hun ikke kan få synet tilbake. Men når vi fant ut at vi kunne hjelpe andre mennesker med dette så var det ingen tvil om at vi ville være med, sier mor Nina Bergesen til EUB.

Hun understreker at familien føler seg heldige som bor i Norge, hvor de får all den oppfølgingen de trenger, i motsetning til situasjonen andre steder i verden. Ifølge iCare er over trettito millioner mennesker unødvendig blinde. Dette skyldes blant annet mangel på helsevesen, dårlig infrastruktur og fattigdom.De fleste er blinde på grunn av grå stær, og kan enkelt få synet tilbake gjennom en rask øyeoperasjon til 300 kroner.

Når Mollie har blitt eldre ser foreldrene fram til å fortelle om at hun har vært med på å bidra til at mennesker har fått synet tilbake.

– Dette bygger gode verdier for henne også, og iCare er noe vi vil forsette å være med på, sier Bergesen.

FIKK OPPMERKSOMHET

Underveis i stafetten var Mollie på ledsagerens arm, men mesteparten av etappen løp hun på egne bein. De holdt seg på siden av folkemassene, men far Jan Thore Jay Nilsen forteller at Mollie likevel ble et midtpunkt.

– Det ble mye liv og oppmerksomhet både i og utenfor løypa. Det var utrolig gøy å se, sier han.

LES OGSÅ: Gaute (15) løp to etapper

LES OGSÅ: Stiller tidenes beste Ull/Kisa-lag i Holmenkollstafetten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.