– Det var veldig mye glede da jeg scoret, sier Emil til EUB rett etter kampslutt. Ull/Kisas gutter 12 havnet nemlig bakpå mot Oppsal – kanskje et resultat av litt vel mye respekt for oslogutta.

– Vi synes jo dem så veldig gode ut, og vi visste ikke helt hvor gode vi kom til å være. Men så synes jeg vi kom godt i gang etter scoringen. Det var veldig bra spill av gutta før 1-1-scoringa. Da jeg scoret ble jeg ekstremt glad, oppsummerer Bergseth til EUB. Serveringen til utligningen var det kompisen Mathias Olsen (12), kaptein for laget, som sto for. Olsen vant ballen høyt i banen, og kom seg til innlegg på høyresiden. Inne foran mål dukket Emil opp etter å ha løpt seg fri fra sin markering, og tolvåringen klinket kula i kontant i mål. Dette var forløsende for Ull/Kisa for de ga seg ikke før det sto 6–1 i favør Jessheim-laget.

– MAN MÅ VÆRE TIL STEDE

Selv om det sportslige er viktig for Mathias og Emil, er det vel så viktig å være på «Sletta» for å opplevelsens skyld sammen med gode venner.

Laget hadde vunnet to av tre kamper da EUB møtte dem, men vel så viktig som umiddelbare sportslige resultater, var det å nyte livet på verdens største fotballturnering.

– Det her er utrolig gøy! Norway Cup er bare én gang i året og da gjelder det å være skikkelig til stede for å få med seg mest mulig, forteller Emil.

– Det er veldig gøy her! Man er nødt til å bruke tiden godt her. Det er en stor opplevelse å få være med her, sier Olsen.

HAR FÅTT NYE BEKJENTE

– Hva er viktigst: fotball eller opplevelsen?

– Alt! Begge deler! Det sosiale er viktig, fotballen er viktig, det er gøy å bli kjent med nye folk.

– Jenter, for eksempel?

– Ehhhh.

Emil drar litt på det før innrømmelsen kommer.

– Vi har vel blitt kjent med noen, ja, avslutter guttene før de stikker av gårde – kanskje for å treffe nye bekjente.

Norway Cup 2017 i tall

  • 46. utgave av verdens største fotballturnering.
  • 1.908 lag i 2017 – rekorden ble satt i fjor med 2199 lag. 32.000 deltakere i alderen 6–19 år.
  • 5998 kamper på 89 baner.400 dommere og 70 observatører.
  • 100 utenlandske dommere fra 13 land.
  • Lag fra 52 nasjoner – nye land i år er Guinea Bissau og Nord-Korea.
  • Bjerke J14 var vertslag for det nordkoreanske laget fra Pyongyang.
  • Fra Øvre Romerike stiller Bjerke, Ull/Kisa, Holter, Kløfta, Bøn, Borgen, Nannestad og EIF lag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.