Eidsvollingen Tormod Knutsen avsluttet en fantastisk idrettskarriere med å ta OL-gull i Innsbruck i 1964. Det var hans tredje deltakelse i OL.

IDRETTSKARRIEREN

I OL i 1956 ble han nummer seks, i 1960 ble det sølv, og så ble det endelig gull i 1964.

Tormod har også funnet fem kongepokaler, for fire seire i NM og én seier i Holmenkollen.

I tillegg har han én seier i junior-NM i hopp og to seire i Svenska Skidspelen.

I 1960 ble han hedret med Holmenkollmedaljen.

IDRETTSMILJØET

Kontakt med sportsmiljøet er opprettholdt i alle år.

- Fortsatt møtes vi gamle kombinertløpere annethvert år. Nå er jeg blitt eldst, og de jeg konkurrerte mot, er borte. Nå møter jeg neste generasjon utøvere, som Bjarte Engen Vik, Tom Sandberg og Fred Børre Lundberg, forteller han.

JOBB

Da Tormod var på topp, var det fortsatt slik at OL-deltakere hadde full jobb ved siden av.

Tormod var salgsansvarlig hos Mathiesen Eidsvold Værk, og har mange ganger etterpå framhevet arbeidsgiverens velvilje som en viktig faktor for idrettskarrieren.

- Idretten har betydd mye for meg. Jeg har kommet i kontakt med så mange hyggelig folk, men jeg måtte jo også kunne jobben min, sier han.

FORTSATT SPREK

Tormod Knutsen har holdt seg aktiv hele livet, og er fortsatt sprek. Også denne vinteren har han vært ute på ski, på Sjusjøen, og ellers blir det mange turer i skog og mark.

- Nå går jeg mest turer sammen med andre. Det er veldig koselig, sier han.

I tillegg er han aktiv i Eidsvoll Lions klubb og har vært med på klubbens mange aktiviteter.

FEIRING AV DAGEN

I fjor ble han enkemann.

- Det var trist da Olga gikk bort, men hun hadde vært syk lenge, sier han.

- Nå bor jeg i leilighet, og det fungerer bra.

85-årsjubileet skal feires på Hurdalsjøen Hotell i dag.

- Dit kommer barn, barnebarn og samboere. Det blir hyggelig, sier den gamle OL-vinneren og hedersmannen Tormod Knutsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.