- Gullet betyr alt for meg. Det er dette som jeg har jobbet for, smiler juniormesteren fra Ullensaker.

- Fra før har jeg vunnet norgescup, NM og nordisk. Det var dette som manglet.

Amalie fikk det til i den tredje starten på sprinten i et junior-VM. Seieren ble tatt rett foran lagvenninnen Lotta Udnes Weng.

I finalen dro Lotta fra start av. Amalie fulgte med. Sistnevnte har hevet seg mye fysisk, men ikke minst taktisk og mentalt de siste årene.

- Jeg visste det ville bli tøft å holde Amalie bak seg da hun hang med, sier Lotta.

I den siste motbakken mot mål gikk Amalie opp på siden og fikk et lite overtak.

I mål ble ullsokningen overfalt av lagvenninnene og gratulert.

Selv så det nesten ikke ut som det hadde gått opp for henne. Det var nesten litt uvirkelig. Endelig var drømmen, håpet og målet gjennom år nådd.

Opplegget for sesongen har hele tiden vært å være i form 22. februar.

VISSTE HVA SOM VENTET

På de to forrige junior-VM-ene, først i Val di Fiemme, så i Almaty i Kasakhstan, ble Amalie nummer 13 og 17 uten å vise sitt beste. Målet for årets mesterskap var å få ut det maksimale!

- Jeg ville gjøre min livs sprint, og jeg klarte det.

- Hva slags nytte har du hatt av de to tidligere deltakelsene?

- Jeg har fått mye erfaring av å være med to ganger før. Jeg vet hva jeg går til, og det blir ikke så mange inntrykk å ta til seg som tidligere år. Har kanskje hatt litt høye skuldre før, og jeg har villet vel mye. I år hadde jeg riktig spenning og visste hva jeg burde gjøre.

LIGNER PÅ FALLA

Juniorlandslagstrener Byström peker på erfaringen som hun har opparbeidet seg og solid grunnlag.

- Hun var trygg på at hun var godt forberedt. I utholdenhet har hun tatt et stort steg. Det har gjort henne bedre på distanse og også gjennom lang sprintdag.

Byström ser store muligheter for Jessheim-jenta på veien mot seniorklassa.

- Det er en internasjonal touch over det hun gjør. Jeg ser flere likheter med Maiken Caspersen Falla i eksplosivitet og raskhet.

Må være klar

Akkurat som på de to forrige junior-VM-ene kan mesterskapet være over med sprinten, men det kan også bli mer. Som i fjor er hun reserve på det meste.

- Jeg skal holde meg klar. Det handler om å gjennomføre gode treninger i dagene framover.

Får hun sjansen, er det vel vitende om at nivået på de lengre distansene er løftet bra denne sesongen. En stafettetappe kan være aktuelt.

LES OGSÅ: Amalie Håkonsen Ous prøvde seg mot seniorjentene i langrenns-NM

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.