• SKRYTER. Erling Olav Hansen skryter av ledsageren fra Norges idrettshøgskole.

– Det var morsomt og spesielt. Ekstra gøy å treffe igjen venner og kjente. Det er derfor jeg er med på dette år etter år. Det sosiale betyr mye, sier Maura-karen til EUB.

Han har akkurat kommet tilbake fra nok en vellykket gjennomføring av tradisjonsrike Ridderrennet. Årets utgave ble ekstra spesiell for den blide og sympatiske skiløperen, som til daglig jobber på Coop Extra i Maura. Uten å blunke begynner sjonglerer han med noen appelsiner i fruktavdelingen til ære for fotografen. Den normalt så danseglade Erling Olav lot de andre ta seg av dansingen under feiringen på det lokale diskoteket.

– Men stemningen var svært god på banketten. Dette var noe alle hadde sett fram til. Det ble en fin fest, sier han.

Verdenscuparenaen på Beitostølen var arena for 8-kilometeren for menn og 4-kilometeren for kvinner. Erling Olav endte på fjerdeplass av åtte deltakere i sin klasse. I selve Ridderrennet ble det ikke delt ut noen plasseringer.

Skryter av ledsageren

– Det var jeg strålende fornøyd med. Det var ganske slitsomt underveis, men jeg kom meg heldigvis i mål til et hederlig resultat, sier han.

Ridderrennet er verdens største årlige vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede. Erling Olav fikk utlevert en ledsager fra Norges idrettshøgskole.

– Hun gjorde en fantastisk fin jobb. Uten henne vet jeg faktisk ikke helt hvordan dette kunne ha gått.

Erling Olav har ti i styrke på brillene. Det betyr at han har store utfordringer med synet.

– Spesielt i nedoverbakkene var jeg glad for å ha hjelp av ledsageren. Hun kjørte foran og holdt stavene bak seg, slik at jeg kunne ta tak i dem. Dermed ledet hun meg trygt nedover.

– Og nå blir det flere deltakelser på Ridderrennet?

– Dette er så gøy, at jeg helt sikkert kommer til å delta igjen neste år. Dette er et høydepunkt i løpet av sesongen, smiler han.

LES OGSÅ: På ski for første gang

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.