Snøen laver ned, og 170 skiglade er samlet på Finstad skistadion. Det er vinterens andre skirenn i det som har blitt døpt Eidsvollkarusellen. Noen store og mange små har stroppet på seg skiene for å stave seg gjennom de forskjellige løypene som er preppet av Feiring IL, Nordre Eidsvoll IL og Finstad SK.

–Går så mye vi kan

Av de mange oppmøtte er søstrene Ragnhild og Kristine Prestegård på åtte år. I år er det håndball som gjelder for tvillingsøstrene – og egentlig svømming, men for tiden er det litt vanskelig i Eidsvollhallen som har stengt, kan mor Randi-Marie fortelle. Derfor har de tatt seg tid til litt vinteridrett.

– Det er gøy med ski. Vi går så mye vi kan, sier Kristine.

Har gjort det før

Mio Revfem Egeland (7) og broren Bror (4) har tatt med seg moren sin ut i snøføyka for å teste skiføret. Bror som bare er fire år skal gå 500 meter, men det er ikke første gangen han er ute for å stå på ski.

– Jeg har gjort det før, sier han bastant, etter å ha falt på rumpa noen ganger.

Mor, Taran Revfem, skal ikke delta i karusellen, men har likevel stilt opp i full mundur.

– Jeg skal nok følge opp barna, smiler hun.

– Du skal i hvertfall gå 500 meter, ler venninnen Karoline Jørgensen.

Karusell året rundt

Eidsvollkarusellen er et samarbeid som går året rundt, med ski på vinteren og terrengløp på sommeren. Feiring IL, Nordre Eidsvoll IL og Finstad SK arrangerer jevnlige løp hele året. I et par år har det vært vanskelig med vinterkarusellen, på grunn av manglende snø, men i år er ikke dette noe problem.

– Nei, nå har vi nesten det motsatte problemet, men vi skal ikke klage over for mye snø, sier Tom Anders Tærud i Finstad SK.

Karusell for alle

Tærud sier de har vært oppe i så mange som 330 påmeldte på slike løp, men at det har vært noe nedgang på grunn av dårlige år.

– Fortsetter det sånn så vil det sikkert raskt gå oppover igjen, sier Tom Anders Tærud.

Arrangørene syns det er et flott tiltak i bygda, og er glad det er så mange som deltar.

– Det er så fint at det er et arrangement som er ment for alle, og favner over alle i hele Eidsvoll, forklarer han.

Først over målstreken i årets andre løp i Eidsvollkarusellen, er Ena Inger Tærud (5). Hun har gått 500 meter, og møter farmor med et krus med saft ved målstreken.

– Det er gøy med ski, sier den litt sjenerte femåringen.

Fakta

  • Eidsvollkarusellen består av skikarusell og terrengløpskarusellen og er et tradisjonsrikt og sportslig samarbeid mellom Eidsvold Værks Skiklub, Nordre Eidsvoll IL, Feiring IL og Finstad Sportsklubb.
  • Både skikarusellen og terrengløpskarusellen arrangeres med fire renn/løp, og med premier til alle etter siste renn.
  • Er for medlemmer av de fire samarbeidsklubbene og for alle aldre og nivåer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.