Vålerenga Trolls gjestet Eidsvoll 1814s på kunstgressbanen på Vilberg på søndag.

Eidsvoll vant den forrige kampen, og gikk hardt ut fra start. Men hjemmelaget gjorde en del feil, og dommerne kastet sine gule flagg i luften. Dermed tapte 1814s mange yards (meter), og Trolls fikk sin første touchdown etter nærmere fem minutter spill.

Ulykken stoppet ikke der. I første halvdel av spillet, blir Eidsvoll overkjørt av laget fra hovedstaden. Til pause er stillingen 26–6 til Vålerenga Trolls.

Publikumsport

Publikum jubla, ropte og ringte i kubjeller. Det var mange oppmøtte fra Vålerenga, men enda flere fra Eidsvoll.

Litt hjulpet i gang av kommentator Bård Aune, ble det godt trøkk på publikummerne ut i andre omgang. Da grunnlovsbygdas røde spilte defence (forsvar), tok kubjellene og ranglingen helt av fra sidelinjen.

– Det er en publikumsport. Det var smekkfullt med folk over hele sidelinja, sa Aune etter kampen.

Aune gjorde for øvrig også en fortreffelig jobb med kommenteringen. Det er en relativt komplisert, eller i alle fall annerledes, sport i forhold til det man kan være vant til. Derfor blir det mye lettere for publikum å følge med, når Aune forteller hva som skjer hele veien.

Fire interceptions

I det kampen er over, har Vålerenga Trolls 40 poeng, og Eidsvoll 1814s 20. Trolls sto bak intet mindre enn fire interceptions (at man tar ballen fra motstanderen som forsøker en pasning). Tre av dem gjort av Brage Harby for Trolls. Samtidig har Eidsvoll gjort mye feil, og fått mange yards mot seg.

Det største lyspunktet kom i starten av tredje quarter (første halvdel av andre omgang), hvor en perfekt pasning fra Eidsvolls Wilhelm Domaas ledet til touchdown fra Michael Hall.

– Ingen liker å tape

Spillende trener, Michael Hall, scoret alle tre touchdowns for Eidsvoll. Han er ikke fornøyd med dagens resultat.

– Det gikk ikke så bra som vi hadde likt. Ingen liker å tape. Men Vålerenga tok med seg alt i dag, og var det beste laget. Vi skal bruke denne erfaringen til å bli bedre. Det er når vi taper at vi lærer, sier Hall.

Spillerne er forståelig nok også misfornøyd med egen innsats.

– Det er begredelig. Vi gjør mange feil, og får unødvendige flagg. Vi har hatt mange treninger hvor det ikke har dukka opp folk i det siste. Jeg tror det har sunket inn nå, at man kan ikke vinne uten å trene, sier Torgrim Nyland.

FAKTA

  • 1814s vant coin toss og lot Trolls begynne.
  • Etter fire minutter kommer første touchdown fra Vålerenga Trolls.
  • Michael Hall scorer alle tre touchdowns for Eidsvoll.
  • 1814s lykkes å ta inn på Trolls, før de blir dratt fra igjen.
  • Kampen ender 20-40 til Vålerenga Trolls.
  • Brage Harby fra Trolls stikker av med tre interceptions. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.