• JUSTERING. Arne Blakkisrud under sykkeltilpasning.

Til helgen sykler Maura-mannen Arne Blakkisrud Trondheim-Oslo for 50. gang.

– Det blir veldig spesielt, for det er mange som har lyst til å følge meg nedover, sier Blakkisrud til EUB.

STORT LAG

I et langt sykkelliv har 66-åringen blitt kjent med mange i miljøet. Til jubileumsrittet spurte han på Facebook om noen kunne tenke seg å bli med på turen. Responsen var overveldende. Mellom 55 og 60 ryttere stiller nå til start i et eget lag til ære for Arne.

– Det er veldig koselig. Men det har kanskje blitt vel mye styr, sier Blakkisrud med et smil og utdyper;

– Før har vi hatt én bil. Nå har vi to matbiler, en servicebil, kapteiner og kommunikasjon. Vi har opplegg for å frakte en haug med sykler i lastebil fra Jessheim. Det er en del logistikk rundt dette, sier Ullensaker CK-rytteren.

Laget har egne drakter og består av ryttere fra hele Norge.

– Det er også veldig gøy at to eidsvollinger som jeg syklet med det første året i 1968 har lyst til å være med. Torbjørn Sæther og Stig Arne Bjørgan. Det betyr veldig mye, sier Blakkisrud.

Han har ikke gått glipp av Styrkeprøven en eneste gang siden han ble gammel nok til å delta.

– LIDENSKAP

– Sykkel er en lidenskap og noe jeg liker å drive med. Jeg synes det er gøy, og derfor har det bare ballet på seg, sier Blakkisrud.

På slutten av 70-tallet, da han vant hele rittet – stilte Blakkisrud til start med rundt 700 treningstimer i kroppen.

– Da trente jeg morgen og kveld og satt på sykkel hele tiden. Jeg jobbet mellom øktene men var heldig og kunne trene mye. Jeg tipper at jeg har et par hundre mil i år, sier han.

Blakkisrud har vært med på utviklingen fra svingete grustraseer til stadig mer trafikkerte veger. Ferden gjennom kjente trakter er alltid et høydepunkt.

– Når vi kommer til Minnesund er vi på treningsarenaen vår. Det er koselig. Jeg tipper at det vil bli en del folk i løypa denne gangen, sier Blakkisrud.

Han har ikke sett lenger inn i sykkelkarrieren enn helgens ritt.

– Hvis jeg skal høre på kona så blir dette den siste turen. Men vi får se, vi tar dette året og ser om det går bra. Det som er helt sikkert er at jeg kommer til å forsette å sykle, sier Blakkisrud.

POLITIKERE PÅ TUR

Mange velger å starte sykkelturen litt nærmere målet. Blant dem er en rekke Eidsvoll Høyre-representanter som også i år har med seg helseminister Bent Høie fra starten som går fra Eidsvoll verk.

LES OGSÅ: – Blir et realt terrengløp

LES OGSÅ: Dugnad og velvilje bak Øvre Romerikes første terrengsykkelpark

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.