• LØYPEKJØRER: Bjørn Haga sørger for at løypene er preppet til helgens norgescup på Røtterudmoen.
  • OL-SELFIE: Ragnhild har daglig kontakt med familien hjemme i Holter, og har blant annet sendt dette bildet hjem fra Sør-Korea. Foto: privat

Familien Haga fikk seg en positiv overraskelse da det i midtuka ble klart at Ragnhild får gå åpningsdistansen av OL i Pyeongchang. I utgangspunktet var alle innforstått med at hun skulle få sin OL-debut på 10 kilometeren senere i mesterskapet, men ettersom Astrid Uhrenholdt Jacobsen har slitt med sykdom ble Haga valgt til lørdagens innledende 15 km.

– Det var litt deilig å få vite at jeg skal gå. Det er veldig morsomt å få den muligheten, sier Ragnhild på en pressekonferanse i Sør-Korea.

HJELPER YNGSTEMANN

Samme helg arrangerer Åsen IL norgescup på Røtterudmoen hvor Bjørn Haga er ansvarlig for å preppe løypene. Samtidig som datteren får sin OL-debut skal sønnene Magne og Anders konkurrere på hjemmebane mot resten av norgeseliten som ikke er med til OL.

Med tryggheten om at landslagsløper Ragnhild har langrennssirkusets største støtteapparat rundt seg, er faren i Holter-familien opptatt av å hjelpe dem av barna som ikke får like mye oppfølging av andre.

– Ragnhild klarer seg selv med all den hjelpen hun får, og sånn har det også vært med Magne. Når de går skirenn rundt omkring er jeg med yngstemann Anders, for han får jo ikke samme oppfølginga, sier Bjørn.

Kona Liv var så vidt inne og så på fellesturer til Sør-Korea, men datoene passet ikke helt i forhold til 10 km frikonkurransen hvor det på forhånd var forespeilet at Ragnhild skulle i aksjon.

– Så vi har ikke hatt noen seriøse planer om å reise dit ned, sier Bjørn.

Med sitt engasjement som løypekjører under norgescupen skal Bjørn få med seg datterens OL-løp på klubbhuset eller i en av nabostuene rundt Røtterudmoen. Han er spent, for selv om Ragnhild har gått mange store renn er OL-debuten noe helt spesielt. Likevel har han kjent mer på nervene før.

– Jeg tror ikke jeg blir så fryktelig mye mer nervøs denne gangen. Den gangen jeg var mest nervøs var når Ragnhild gikk ungdoms-Holmenkollrenn for første gang når hun var 13. Det var liksom første gangen det var et viktig renn for en av ungene. Da var jeg veldig spent. Så har det blitt mer en vane, men jeg blir nok spent når det først begynner, sier han.

FRISK OG RASK

Ragnhild ringte hjem fra Sør-Korea rett før EUB besøkte far Haga på Røtterudmoen. Mens andre i OL-leiren har slitt med sykdom kunne Ragnhild melde at hun er frisk og rask, og at hun har trent mye på å bytte mellom klassisk- og skøyteski.

– Ettersom hun egentlig ikke var tatt ut til distansen med skibytte hadde hun ikke trent så mye på å bytte ski fort og riktig uten kluss. Det har hun trent på nå, sier Bjørn.

Hjemme på Røtterudmoen har også Åsen IL orden på sakene. Eneste utfordringen er at det skal snø. Så gjenstår det bare å se om eventuell feiring av Ragnhilds OL-innsats går ut over løypekvaliteten på Åsen.

– Hehe, det skal nok gå bra, sier løypekjører Bjørn og smiler.

LES OGSÅ: Yngstebror Haga følger i søsknenes skispor

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.