Lørdag og søndag er det duket for norgescuprenn i langrenn på nylig oppgraderte Åsen stadion.
- Dette blir kjempegøy. Jeg har aldri gått skirenn i de nye løypene her så det blir gøy i seg selv. Og så blir det artig å få vist fram anlegget og de fine løypene til resten av Ski-Norge, sier Magne Haga.

SER MOT PALLEN

EUB treffer Åsen IL-løperen mens han trener i anlegget sammen med de andre guttene som skal representere arrangørklubben.
- På tremila på søndag håper jeg å kjempe i toppen. Nå kommer i hvert fall tre stykker fra VM-troppen så det blir bra konkurranse og et bra skirenn. Det er ingen jeg ikke har slått før, men samtidig har jeg ikke mye å skryte av i år, så vi får se om jeg får det til, sier Haga.
Han trekker fram VM-aktuelle Hans Krister Holund, Anders Gløersen og Simen Krüger som de største konkurrentene.
- Petter Northug har vel også sagt at han kanskje skal gå. Det er også flere gode på nasjonalt nivå, så man gjør nok et kjempegodt renn hvis man er topp fem. Men jeg håper å kjempe om de helt øverste plassene. For min del er søndagen det viktigste som er igjen i år, sier Haga.
Han forteller at det vil bety mye å levere på hjemlige trakter.
- Etter en del litt middels og dårlige resultater i vinter så hadde det reddet mye, sier Haga.
Haga og Johan Hoel fikk nylig U23-VM spolert av sykdom. Også Hoel føler at han har hatt mye stang ut denne sesongen, og ikke har fått vist hva han er god for.
- Jeg er usikker på formen, så nå blir det å komme i gang med konkurranser igjen og å gjøre det så godt som mulig, sier Hoel.

VET HVOR MAN KAN VINNE TID

Kristoffer Lamøy har lenge sett fram mot denne tremila.
- Jeg tror det blir kjempegøy. Jeg kjenner løypa godt og tror den passer meg bra, sier Lamøy.
Han har forberedt seg med et testløp i helgen som var.
- Jeg vet hvor man kan vinne tid og hvor man kan tape mye. Nå vet jeg hvordan jeg skal løse bakkene. Det gjelder å holde igjen i de bratteste og heller kjøre på der det er lettere slik at man ikke går seg helt stiv, sier Lamøy.
- Det er veldig mange med, nesten 200 stykker, så hvis jeg kommer på øvre halvdel så skal jeg være bra fornøyd, sier Lamøy.
Også unggutten Anders Haga stiller til start. Han har ikke konkurrert noe særlig mot seniorer, og vil først og fremst gå et renn han selv er fornøyd med.
- Det blir uansett morsomt å gå på hjemmebane, sier han.
Også Emilie Kongsten skal gå for arrangørklubben. Av andre lokale stiller også Jessheim-jenta Amalie Håkonsen Ous (Nes Ski) og Nordre Eidsvolls Lars Tenold. Bjerke IL har med Karoline Næss og Anitra Vognild.

VAKRERE RAMMER

Den milde vinteren gjorde at helgens norgescuprenn på Åsen skistadion lenge sto i fare for å bli flyttet.
- For tre uker siden var jeg sterkt i tvil. Vi hadde Lygna i beredskap helt til mandag da vi bestemte oss for å kjøre her, sier rennleder Rolf Hauger.
Han har selv sett seg nødt til å avlyse de siste utgavene av Åsenrennet. Dette norgescuprennet er blant annet ment å kompensere for noe av inntektsbortfallet. I ukevis har det vært jobbet på spreng med å lage snø og løyper rundt Røtterudmoen.
- Det har vært mye jobb med snø. Mye produksjon og utkjøring, og vi har kjørt med freser ved siden av løypene og frest inn der det har vært mulig, sier Hauger.
Mildværet som kom i helgen gjorde egentlig ikke så mye fra eller til.
- Det gjorde bare snøen fastere, så det var ingen krise. Anlegget ligger ganske beskyttet sånn sett så lenge det ikke er regn, sier Hauger.
Og det hadde blitt renn også uten snøen som falt midtveis i uka.
- Ja, men det er klart at snøen gjør rammene vakrere. Nå er det jo hvitt og fint overalt, sier rennlederen.

SPENT

Da EUB er innom Åsen skistadion torsdag morgen begynner det meste å komme på stell til nærmere 300 løpere ankommer Nannestad.
- Jeg er spent. Vi har aldri gjort noe så stort som dette før, sier Hauger.
Lørdag er det sprintkonkurranser. Dagen etter går kvinnene 20 kilometer fri og mennene 30 km fri.
- Det blir jo litt av et startfelt. Det er morsomt om det kommer litt folk for å se på, og om noen av disse karene våre gjør en god figur, sier Hauger.
LES OGSÅ: Høy fart i løypa på Maxpulsrennet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.