- Underholdningsverdien er mye større. Det er langt mer enn å se noen alpinister dra forbi i full fart. Telemark er full av action, sier Lise Kragset Furuseth, innehaver av SkiHurdal, og markedssjef Miriam Øversjøen.

HAR KONTROLL

Snøkanonene går for fullt og det gjenstår mye arbeid før skisenteret kan ønske velkommen til WC Telemark 23. til 26. februar, men de to forsikrer at de har full kontroll, selv om ingen av dem tidligere har vært borti noe lignende.

- Vårt motto er som Pippis: «Det har vi aldri gjort før, så det kan vi helt sikkert», smiler de to.

LES OGSÅ: Til vinteren skal det kjøres verdenscuprenn

70 PÅMELDTE FRA TI LAND

Det er ikke småtteri som inntar skisenteret den siste helga i februar.

- 70 løpere fra ti nasjoner, blant annet USA og Russland, stiller til start. De skal alle bo på Hurdalsjøen hotell og konferansesenter. Vi har én deltaker fra Øvre Romerike. Det er Thea Smedheim Lunde fra Ullensaker. Hun er i verdenstoppen i sin idrett, forteller Lise.

Lørdag sender NRK Sporten direkte fra konkurransen.

LES OGSÅ: Verdenscuprenn sendes i NRK

UNDERHOLDENDE LØP

Rennet skal kun foregå i flomlysbakken, resten av senteret er åpen for publikumskjøring.

- Dette blir en helproff konkurranse, hvor også publikum og de over 100 funksjonærene skal bli godt ivaretatt. Dette blir en folkefest med høy underholdningsverdi. Spesielt spennende blir det i Reipelykkja, som er en del av løpet hvor deltakerne går inn i en 360 graders sving. Parallellslalåm er også en del av konkurransen, forteller Miriam.

STARTER PÅ MOLSTAD

Skifesten starter på Molstad torsdag ettermiddag hvor det er åpningsseremoni. Dit kommer alle deltakerne og får sitt startnummer. Helen Bøgsle kommer med sin vakre stemme, og det blir annen underholdning av lokale krefter. Arrangørene har fått Holmenkoll-speaker Jens Aas kommentere i bakken.

- Dette blir en familiehelg hvor alt er gratis. Det koster ikke noe å komme inn i bakken som publikum, heller. Vi vil være med på å skape gode opplevelser, og tanken er at vi får WC til neste år også. Det internasjonale skiforbundet ønsker to renn i Norge, og helgen etter oss er det WC i Rjukan i Telemark.

- Dette er et stort opplegg med mange involverte. Hvordan bærer dette seg økonomisk for SkiHurdal?

- Nei, det bærer seg ikke økonomisk. For oss er dette et tapsprosjekt, men vi får være med på å skape gode opplevelser for mange mennesker, svarer Lise Kragset Furuseth.

LES OGSÅ: Gratis skikort i år, også

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.