Nærmere 40 personer, naboer, venner og familie, møtte opp til OL-fest da Ivan Madureira, Mariann Nordby og Vegard Nordby inviterte til innvielsesfest av sin OL-iglo. I hagen til Roar Nordby ved Austaddalsvegen, Vegard og Marianns far, har de bygd en iglo med en diameter på om lag fem meter. Mariann har stått for innredningen, mens gutta har bygd igloen. Inne i «kinosalen» var det benker med reinsdyrskinn og saueskinn og TV-en var flyttet ut fra stua.

STARTET ETTER NYTTÅR

– Vi begynte å bygge igloen rett etter nyttår, og planen var at den skulle stå ferdig til OL. Vi ble imidlertid ikke helt ferdige før lørdag kveld. Vi rakk dermed ikke å innvie igloen før etter norsk seier og et nytt gull til Ragnhild Haga på stafetten, sier Vegard Nordby.

Han forteller at de har kjøpt mange 31-liter plastdunker til å lage blokkene i. De måtte også bruke stillas for å kunne bygge det høyt nok.

– Boksene hardpakket vi med snø og så fylte vi på ei halv bøtte med vann. Så sto det til frysing to-tre timer, etter hvor kaldt det var. Det er nok blitt 500–600 blokker, og kanskje like mange timer, sier Nordby.

Madureira har også bygd iglo før. Det var hjemme i Canada, da OL ble arrangert i Sotsji i 2014.

– Da bygde jeg en litt mindre i hagen til min bestemor. Den var bare tre og en halv meter i diameter. Nå ble det en ganske stor en, og så satser vi på å utvide for hvert OL. Jeg liker å være ute, og dette er en god måte å bruke tida ute på, sier Madureira.

OPPTAK

Gjestene ankom klokken ti. Herrestafetten ble imidlertid sendt på TV fra klokken kvart over sju. De aller fleste hadde ikke sett stafetten, og spenningen var derfor i høyeste grad til stede.

– Vi har gitt beskjed om at de som eventuelt har sett direktesendingen ikke må røpe noe som helst, sier Nordby.

Og jubelen sto i taket da også det norske herrelaget sikret gull.

«GALE» NABOER

Bjørn og Ann-Kristin Josten var blant gjestene i OL-igloen.

– Det er kjempeflott med «gale»naboer som fikk denne ideen. De har hatt stor tiltakslyst. Jeg har aldri før sett på TV i en iglo, sier Bjørn Josten.

Martin Schlabach, leder for Åsen IL, var også til stede. Han er selvsagt svært godt fornøyd med Ragnhild Hagas innsats under OL.

– To gull til en liten klubb som Åsen må vi jo si er bra. I tillegg har vi flere andre gode løpere som hevder seg veldig godt, sier han.

LES OGSÅ: Ragnhild Haga vant gull i OL

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.