Da Akershus fotballkrets holdt sitt kretsting mandag ble Johan Jørstad utnevnt til æresmedlem.

- FOTBALL ER EN BESETTELSE

- Det er svært hyggelig å bli satt pris på for den tiden man har lagt ned. Fotball er en besettelse, sier Jørstad til EUB med et smil.
Fra før er ti personer æresmedlemmer i Akershus fotballkrets, blant dem Sverre Nordhaug (Eidsvold TF), Jan Sandbæk (Eidsvold TF) og Øystein Slemdal (Ull/Kisa IL). Borgen IL-medlemmet Jørstad er nestleder i kretsstyret, som har klart å holde utmerkelsen hemmelig.
- Dette kom veldig overraskende. For det er styret, som jeg er en del av, som har bestemt dette. Jeg hadde virkelig ikke peiling, sier Jørstad.

UTVIKLER ANLEGG

Jørstad begynte arbeidet i kretsen tilbake i 2001 da den første kunstgressbanen ble lagd på Jessheim. Det har hele tiden har vært hensikten at han skal arbeide med anlegg, og etter 15 år er han fornøyd med utviklingen.
- Vi har fått til en ekstremt høy grad av varme i banene på Romerike. Det er noe helt annet enn på mange andre plasser, og det har vist seg at behovet er der fordi vi har enorm aktivitet på banen. Så det har vært skikkelig artig, sier Jørstad.
I dag er han også banemester på Jessheim stadion, del av anleggsutvalget i Norges Fotballforbund, samt delegat for kamper på toppnivå. Nylig ga han seg i lokalpolitikken etter 28 år i kommunestyret.
- Nå er det ikke mer politikk, så da blir det mer tid til å reise på fotball, sier Jørstad.

GULLMERKER

Kai Ole Holter (Eidsvold TF), Svein Eriksen (Eidsvold IF), og Truls Skjevik (Hauerseter) ble tildelt gullmerket med liten ball. Dette gis til dem som etter styrets oppfatning bør hedres for sin innsats for krets, en av kretsens klubber, eller begge deler.
- Dette setter jeg veldig stor pris på, og det kom overraskende på meg. Jeg synes det er gjevt å få denne anerkjennelsen, sier Skjevik.
LES OGSÅ: 2,9 millioner kroner til lag og foreninger

ALLE UTMERKELSENE

Honorært lederstipend: Gutt: Kim Andre Pedersen, Skedsmo. Jente: Lillian Opheim, Skedsmo
Tom Lund stipend: Vilde G Birkeli, Skedsmo FK
Årets dommerklubb: Gjelleråsen
Æresmedlemmenes pris: Jon Arild Løkken, Dalen IL
Gullmerket med liten ball:
Kai Ole Holter, Eidsvold TF
Svein Eriksen, Eidsvold IF
Odd Arild Kongtorp, Aurskog/Høland FK
Truls Skjevik, Hauerseter SKN
Æresmedlem: Johan Jørstad, Borgen IL
LES OGSÅ: Disse får kulturpris og kulturvernpris i Ullensaker
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.