• Om få dager stiller Malin Eriksen til start i EM for Norge, under fellesstart kvinner U23, i Danmark.

Det var håndball hun drev mest med og egentlig ville satse på, men det endte til slutt på sykkelsetet for Malin Eriksen fra Holter.

Og det var kanskje ikke gal vei å gå. Holter-jenta har nemlig tråkket godt fra seg etter at hun begynte å satse. I juli kom første rittseier og nå er 20-åringen tatt ut til å stille til start for Norge under EM i Danmark.

– Hvordan var det å bli tatt ut til EM?

– Veldig gøy! Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli tatt ut. Vi hadde egentlig planlagt å bestille ferie den tida, men det var jo flaks at vi ikke gjorde det.

– Hva gjorde at det var sykkel du valgte å satse på?

– Jeg drev egentlig mest med håndball i starten, men så ble sykling veldig gøy. Det var et godt miljø, som gjorde treningene morsomme. Det var nok det som gjorde at jeg hadde lyst til å satse.

– Får du tid til noe annet enn sykling om dagen?

– Hehe, nja. Det er en stund siden jeg har sett bestevenninna mi kan du si. Det går mye i trening om dagen. Litt varierende hvor mye, men rundt 15 timer i uka.

– Hva er ditt beste minne fra sykkelsetet i år?

– Det må bli gaterittet under NM i Trondheim. På forhånd hadde jeg få forhåpninger, men endte til slutt på en tredjeplass. Laget gjorde samlet også en god innsats. Og det øyeblikket da jeg kjørte over målstreken er nok det aller beste minnet fra i år.

– Hva er neste store sykkelmål?

– Jeg pleier å ta hvert ritt som det kommer. Og sakte, men sikker utvikle meg.

– Hva er du opptatt av nå?

– Jeg er veldig opptatt av at både de rundt meg og jeg selv skal ha det bra – vi skal leve her og nå. Det er kanskje derfor jeg har valgt å satse for fullt med sykling. Den fornuftige siden av meg ville kanskje sagt nei, og jeg tenker jo av og til «hva er det jeg driver med?», men jeg tror det er riktig å på prøve.

– Hva betyr sommeren for deg?

– Den betyr mange sykkelritt, men det er jo også noe jeg setter pris på. Sommerrittene er som regel varme, hyggelige og det er generelt god stemning.

– Hva og hvor er ditt optimale feriested?

– Jeg vet ikke helt, men jeg liker godt Kreta, også drømmer jeg om å reise til Australia. Jeg liker også godt å se ting når jeg er på ferie, historiske bygninger for eksempel, så det må det være.

– Sommerens ferieplaner?

– Sommer og sommer … det blir vel kanskje mer off season-planer. Jeg skal en tur til Kreta.

– Hva står helst på menyen i sommer

– Det er veldig godt med grillmat, også is, masse is!

– Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?

– Det er kanskje ikke så spesielt, men jeg har et veldig hyggelig minne fra i sommer, med middag på Aker Brygge. Jeg hadde syklet ritt i flere dager og fikk endelig ta litt ferie.

– Hvor bader du helst?

– Tja, basseng? Her hjemme har jeg bada mest på Dammen.

– Beste sommersang?

– Det bytter jo på hele tida. Jeg er ei sånn Spotify toppliste-jente, som hører på det som er på toppen.

– Hvor var din første sommerjobb?

– Den var på jobben til pappa.

– Hvilken kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?

– Tja, denne er litt vanskelig. Jeg burde kanskje hatt et forbilde eller noe å si, men det har jeg ikke. Familien kunne jeg gjerne hatt med, men de er jo ikke akkurat så kjente. Kanskje Pernille Sørensen, hun er morsom, så vi ville hatt det gøy. Eller Lars Monsen, det kunne sikkert vært praktisk.

Sju kjappe

Leser? Bøker av Dan Brown.

Blir flau av? Typisk pinlige situasjoner hvor du ikke helt vet hva du skal svare.

Liker å spise? Mat generelt, men veldig glad i italiensk.

Redd for? Jeg liker ikke skrekkfilmer, så ting derifra er jeg litt redd for.

Er avhengig av? I det siste har jeg vært litt avhengig av mobilen …

God til å? Sykle.

Drømmer om? Å bli en av verdens beste syklister. Det hadde vært veldig kult. 

Fakta Malin Eriksen

Alder: 20

Bosted: Holter

Familie: Kjæreste, mor, far og lillesøster

Er: Proffsyklist og snart deltidsstudent

Interesser: Tegne, male og være med venner og familie

Aktuell med: Skal sykle EM for Norge i august

LES OGSÅ: Malin Eriksen ble beste U23-rytter i første ritt av norgescupen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.