• KLAR: Glenn Haug ser fram til helgens sesongstart i RX2.

– Det er første gangen vi gjør det sånn, for jeg har pleid å være med på bussen. Når jeg nå ankommer med fly tettere på helgen blir jeg mer uthvilt, i motsetning til om jeg sitter på bussen og humper nedover. Vi får prøve og se om det hjelper, for det er de små tingene som skiller, sier Glenn Haug.

– STORT SIRKUS

EUB møtte Glenn og foreldrene hjemme på Dokkenmoen i Eidsvoll, tirsdag denne uka. Et par timer senere satte Elisabeth og Hans-Petter seg bak rattet på teambussen, med henger og konkurransebil på slep. Foreldrene har vært med som støtteapparat helt siden Glenn begynte med motorsport i 14–15 årsalderen. Etter at han i fjor debuterte på nest øverste nivå i rallycross (RX2) har det blitt en ny tilværelse for alle.

– Det er morsomt og spennende å være med. Det er jo et stort sirkus dette her, sier Elisabeth.

Den nye RX2-sesongen starter på lørdag. Etter å ha kjørt hjemmefra på tirsdag, via Kiel-båten og videre til Belgia, plukket foreldrene opp Glenn og mekanikerkompisen Alexander Fredriksen på flyplassen, torsdag morgen. Samme dag begynte jobben med å sette opp depot. Når selve løpene starter bidrar far som mekaniker, mens mor tar seg av matlaging, rydding og vask av bil. Elisabeth tar seg også av alt det administrative.

– Når du har unger som driver med en hobby så vil du jo være med å bidra, så er det klart at det er mamma som får mest nerver underveis, sier hun og smiler.

– ALT SKAL SE BEDRE UT

Til denne sesongen har de også skaffet et stort telt som forbedrer arbeidsplassen ved siden av bussen. Hengeren ble kjøpt inn i fjor, og til denne sesongen har den tidligere grå bussen blitt dekorert med matchende design.

– I år har vi lagt ned mye mer jobb for at alt skal se bedre ut, sier Glenn.

RX2 er klassen rett under VM-nivået hvor de aller beste kjører. Fjorårets RX2-sesong besto av syv konkurranser, og etter løpene i Belgia, Storbritannia, Norge og Sverige, lå Haug på sjetteplass i sammendraget.

– Halve sesongen gikk veldig bra, så gikk det nedover. Men jeg ble jo nest beste norske og var innenfor topp 10-totalt, så jeg er fornøyd til at det er første gang jeg kjører dette, sier han.

3. plass i NORDISK

Forrige helg varmet Glenn opp med å ta en 3. plass i Supercar Lites-finalen av det nordiske mesterskapet i Höljes.

– Det er den første pallplassen jeg har hatt i den serien, så det var moro, sier Glenn.

Den gode opplevelsen gjør at han hever forventningene til seg selv inn mot den nye RX2-sesongen.

– Nå ble forventningene dratt litt opp, men målet er å komme seg til finaler hver gang, for da får man jevnt medpoeng. Så kan man kanskje komme på pallen til slutt, sier Glenn.

LES OGSÅ: Til topps under NM i crosskart på Gardermoen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.