• KONTROLL. Bjerke ILs vennskapslag fra Pyongyang har vist muskler i Norway Cup. De gikk videre - uten å slippe inn mål på tre kamper.
 • DUELL: Christine Aas går knallhardt til mot Røa. Aas og Bjerke er klare for a-sluttspillet–og for mer sosialisering med vennskapslaget fra Pyongyang.
 • MÅL: Celina Rytterager Aas gjør ingen feil da hun utlignet til 1–1.

Bjerke J14 var klare for a-sluttspill Norway Cup torsdag etter en knepen 2-1-seier mot Røa. Hadde de tapt, ville de møtt vennskapslaget fra Pyongyang allerede i sekstendelsfinalen.

– Vi ville vinne mot Røa sånn at vi slapp å møte nordkoreanerne. Vi vil jo ikke slå ut vennskapslaget vårt, det hadde vært litt dårlig gjort. Det hadde vært synd om vi hadde møtt dem allerede nå. Vi skal jo vinne, så da får vi slå dem ut i finalen i stedet for. Da er det greit, sier Christine Aas og Celina Rytterager Aas til EUB rett etter 2-1-seieren.

Det var ikke bare frykten for å skape uvenner som drev jentene.

LES OGSÅ: Jenter fra Bjerke skal ta vare på førstereislag fra Nord-Korea

SCORET ETT HVER

– Vi har hørt at dem er veldig gode også, altså. Vi har fått med oss resultatene deres, og de har ikke sluppet inn mål enda. De har tydeligvis en veldig sterk keeper, forklarer Bjerke-duoen, som scoret hvert sitt mål mot Røa. Først var det Celina som vakkert ble spilt igjennom og utlignet til 1-1, før Christine smalt til fra 20 meter, utakbar for Røa-målvakten.

VILLE BARE HVILE

Bjerke og Pyongyang hadde egentlig planlagt å spille en vennskapskamp lørdag, men det var nordkoreanerne for slitne til. I all viraken rundt Norway Cup, har det rett og slett blitt snaut med tid til sosialisering med laget fra det fjerne øst.

– De hadde jo reist i nesten to døgn, så de ville egentlig bare hvile. Vi skulle egentlig ha spilt en vennskapskamp mot dem på lørdag, men de ville heller slappe av og lade opp til cupspillet. Men på hviledagen før a-sluttspillet har vi avtalt at vi kan være med dem. Vi vet ikke helt hva vi skal gjøre ennå. Kanskje de vil bade i sjøen eller noe. Eller så blir det noe avslappende, sånn at de kan hvile før a-sluttspillet, sier Bjerke-spillerne.

SPRÅKPROBLEMER

På åpningskonserten fant lagene sammen igjen. Men det å kommunisere med nordkoreanerne var ikke bare lett. De har riktignok med seg en tolk som snakker engelsk, men utover det snakker spillerne så å si ikke engelsk.

– De lærer det ikke før de er 14, så de kunne veldig lite. De skjønte nesten ingenting av det vi sa på engelsk, sier duoen.

– Vi prøvde å bruke Google Translate på mobilen til å oversette fra koreansk til norsk, men det fungerte ikke så bra. Jeg vet ikke hvor bra det fungerte andre vegen heller fordi jeg kan ikke koreansk, sier Christine og ler. Så gjenstår det å se om lagene får møtt hverandre på banen. Den eneste muligheten er om begge lagene tar seg til finalen.

LES OGSÅ: Emils jubelbrøl hørtes over hele Ekebergsletta

Norway Cup 2017 i tall

 • 46. utgave av verdens største fotballturnering.
 • 1.908 lag i 2017 – rekorden ble satt i fjor med 2199 lag. 
 • 32.000 deltakere i alderen 6–19 år.
 • 5998 kamper på 89 baner.
 • 400 dommere og 70 observatører.
 • 100 utenlandske dommere fra 13 land.
 • Lag fra 52 nasjoner – nye land i år er Guinea Bissau og Nord-Korea.
 • Bjerke J14 var vertslag for det nordkoreanske laget fra Pyongyang.
 • Fra Øvre Romerike stiller Bjerke, Ull/Kisa, Holter, Kløfta, Bøn, Borgen, Nannestad og EIF lag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.