Førsteårssenioren Fredrik Johnsen fra Jessheim er blant de seks norske turnerne som er tatt ut til senior-EM i Romania.

– KULT

– Det blir morsomt. Det blir kult å se hvor gode de beste er, sier Johnsen til EUB.

Han skal konkurrere i frittstående og favorittøvelsen ringer. Avreise er fredag, og i midten av neste uke skal han i aksjon på det som er hans første internasjonale seniormesterskap. Som alltid handler ambisjonene om å gjøre sitt eget opplegg feilfritt.

– Jeg må prøve å kose meg og å lære av de beste. Det er målet, sier Johnsen.

Denne sesongen er hans aller første på seniornivå. Hoppensprett-turneren føler overgangen har gått greit.

– Ting har begynt å løsne nå. Jeg har fått til litt flere elementer i det siste, sier han.

I dagene fram mot EM har han blant annet ladet opp med landslagssamling i Oslo.

– Det er morsomt å trene med litt forskjellige folk fra andre steder i landet, sier Johnsen om oppladningen.

HAR GÅTT FORAN

Fram til hit han er i dag ligger det årevis med trening. Johnsen har vært med helt siden turnmiljøets oppblomstring med etableringen av Hoppenspretthallen på Jessheim for åtte år siden. Trener Espen Jansen mener Fredrik har banet veg for turntalentene som nå kommer etter.

– Fredrik er den første generasjonen av turnere på Jessheim. Det er veldig vanskelig å gå først. Nå kommer det veldig mange bak, og Fredrik har vært veldig viktig for utviklingen til de andre, sier Jansen.

Etterveksten sto fram og markerte seg senest under Norgescupen på Sotra i helgen som var. I rekruttklassen hadde Hoppensprett vinneren Sebastian Sponevik og tre andre turnere blant de ti beste i Norge. Hoppensprett ble også det overlegent beste laget.

FÅ ERFARING

Jansen blir med til Romania før å støtte Fredrik i møtet med den europeiske eliten.

– Nivået i Europatoppen er altfor høyt foreløpig. Men det er alltid noen interne skandinaviske kamper, men først og fremst handler det nå om å gjøre øvelsene så godt som mulig og få erfaring, sier treneren.

STERK

Det er styrken som er, og alltid har vært, Fredriks forse. Samtidig ser treneren at Fredrik turner stadig penere og mer kontrollert. Han er fornøyd med hvordan Fredrik har tatt overgangen til senior.

– Nå begynner det å stabilisere seg. Han er mye sterkere og stabil og har en trygg framtoning når han gjør øvelsene, sier Jansen.

SE VIDEO: Hoppensprett ble inspirert av ukrainere 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.