– Vi har sett fram til denne dagen i mange år, innledet anleggssjef i NFF, Ole Myhrvold. EUB var som eneste medie til stede på møtet mellom fotballforbundet og Sand IL. Møtet fant sted i NFFs lokaler på Ullevaal stadion. Styreleder Tone Hassel representerte klubben, mens Jan Ivar Engebretsen var med fra Ullensaker idrettsråd.

GODT SAMARBEID

I slutten av forrige uke kom beskjeden om at NFF valgte Olaløkka, på bekostning av blant andre Opakermoen i Nes.

– Vi ønsket oss et sted i aksen Oslo–Gardermoen. Nærheten til hoteller og andre fasiliteter var i stor grad avgjørende for valget. Olaløkka har også bedre plass enn mange av de andre tomtene. Byggegrunnen er også bedre, noe som gjør det billigere og enklere å bygge der enn de fleste andre stedene. I tillegg er vi avhengige av å bygge et sted som vil ha oss der, sier Myhrvold, som berømmer samarbeidet i prosessen:

– Idrettsrådet, Sand IL og ikke minst kommunen har vært enormt positive og samarbeidsvillige fra dag én, skryter anleggssjefen og får de samme skussmålene tilbake.

Jan Ivar Engebretsen i Ullensaker idrettsråd mener NFF har vært et foregangseksempel i prosessen.

STORFORNØYDE MED AVTALEN

Engebretsen sier ideen om «et levende Olaløkka» startet for 18 år siden. Prosessen med å få NFF dit startet så smått i 1998/99 med en artikkel i EUB, forteller han.

Så ble ting lagt litt på is, men i 2012 leste han at daværende generalsekretær i NFF, Kjetil Siem gikk ut med et ønske om å få et eget landslagsanlegg.

– Jeg satt på jobb tidlig en morgen da jeg leste det. Samme morgen tok jeg en telefon til Siem, sier Engebretsen, som sammen med Tone Hassel i Sand IL var storfornøyd etter at signeringen var i boks.

– Dette er helt knall. Vi ser ikke for oss at anlegget kan brukes på noen bedre måte. Dette kommer til å gjøre noe med hele kommunen og idrettslaget kommer garantert til å vokse, sier hun, og understreker at mange i og rundt klubben har jobbet godt med dette i flere år.

SAMME UNDERLAG SOM ULLEVAAL

Anlegget blir det norske landslagets første egne anlegg. Da avtalen ble underskrevet røpet fotballforbundet at naturgresset blir av tilsvarende kvalitet som på landslagsarenaen Ullevaal stadion. Det vil blant annet også bygges kunstgressbane med fundamenter rundt, slik at det kan bli en etterlengtet fotballhall på Øvre Romerike. Selv om avtalen nå formelt er undertegnet gjenstår mye arbeid:

– Ting tar tid med slike prosjekter, og det må en bare leve med. Først må fotballforbundets finansiering godkjennes formelt, sier Engebretsen som foreløpig ikke ønsker å anslå når byggingen kan starte.

OMFATTENDE ANLEGG

EUB har fått tilgang til intensjonsavtalen som blant annet innebærer følgende:

  • to naturgressbaner med undervarme og vanning
  • to kunstgressbaner med undervarme og vanning
  • flomlys på alle baner
  • treningsfelt for målmenn
  • tribunebygg mellom den ene naturgressbane og tilliggende kunstgressbane, inneholdende bl.a. garderober, møterom, kontorer etc.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.