Tidligere i sommer ble det klart at Roy Arne Berg kommer inn i Eidsvold IFs trenerteam sammen med Frode Berget og Oskar Ekstrøm som har ledet laget siden Kyrre Innstøy takket for seg i mai.

– EIF er moderklubben min, så det er klart at man ønsker å bidra så mye som man har tid til i forhold til jobb. Det er kjekt å bidra, for på et tidspunkt skal ungene mine spille i denne klubben. Nå passet det bra å hjelpe til litt og se om vi kan gjøre noe med en litt uheldig situasjon, sier Berg.

SKAL KJEMPE MOT NEDRYKK

EIF tok ett poeng mot Kløfta i den første og foreløpig eneste kampen med ny ledertrio på sidelinjen. Den 2. august sparkes andre halvdel av sesongen i gang borte mot nabo Eidsvold Turn 2, med utgangspunkt helt nederst på 4. divisjonstabellen.

– Det er klart at situasjonen ikke er gunstig, men det er ikke så veldig mange poeng opp til laget som er nest sist. Vi har gode muligheter til å klatre forbi, så avhenger det også litt av hvor mange lag som går ned fra 3. divisjon, som igjen påvirker nedrykk. Men i forhold til mannskap og gjengen som er i EIF tror jeg man har gode muligheter til å unngå nedrykk hvis man får ut potensialet i gruppa, sier Berg.

Han er utdannet UEFA A-lisenstrener. Dette er trinn tre av fire på NFFs trenerutdanningsstige, og gir kompetanse til å trene lag på toppfotballnivå og enkeltspillere på høyt spillerutviklingsnivå.

– Kanskje jeg kan komme inn med noen nye tanker og innspill. Det er kjempeviktig å bygge videre på den jobben som er gjort, for det er mye godt fundament som er lagt, sier Berg om sin egen inntreden i trenerteamet.

– SPENNENDE TIDER PÅ ØVRE

På sine 33 år har Berg rukket å bli en erfaren fotballmann. Han begynte lokalt med aldersbestemte lag i EIF, Eidsvold Turn og Ull/Kisa, og følger nøye med på utviklingen i gamleklubbene.

– Turn er på full fart framover, med en god administrasjon. Og Ull/Kisa fortsetter å bygge videre, ikke minst utviklingsmessig. Det er veldig spennende tider på Øvre Romerike nå, sier han.

Berg har tidligere arbeidet med spillerutvikling i klubber som Raufoss og Fredrikstad. Nå er han trenerutvikler i eliteserieklubben Vålerenga, hvor han blant annet har ansvar for trenerutviklingsprogram for klubbens trenere i utviklingsavdelingen og ut mot samarbeidsklubber. I tillegg skal han legge til rette for utvikling av trenere og team i klubbens utviklingsavdeling, og jobbe med utviklingsfilosofi og metodikk på trening og kamp.

– Det er kjempekjekt. For det første er man privilegert som får jobbe med hobbyen sin på heltid. Jeg har vært i VIF tidligere også og det er en klubb som ligger nært hjertet mitt. Det er sjeldent dagene er like, sier Berg.

Han håper å kunne leve av fotballen i mange år til. Med erfaring fra mange forskjellige roller er han åpen for en dag å bli den som blir direkte målt opp mot resultatene.

– Det er fotballen jeg ser for meg å ha som yrke, enten om det er innen trenerutvikling, spillerutvikling eller som hovedtrener, sier han.

PS. Lørdag 28. juli er det duket for showkamp på Eidsvoll stadion. For å markere Magnus Iversens tiende sesong for Eidsvold IF, kombinert med spissens 30-årsdag, er en rekke tidligere EIF-spillere invitert. Blant andre veteraner som Egil og Knut Harald Flesvik, Jon-Are Laugtug, Kenneth Lundby og Cato Sørlie, som står med mange hundre EIF-kamper. 

FAKTA - ROY ARNE BERG

  • 33 år.
  • Kommer fra Råholt.
  • Bosatt på Eidsvoll Verk.
  • Jobber til daglig som trenerutvikler hos Vålerenga Fotball i eliteserien.
  • Har nylig gått inn i trenerteamet til moderklubben Eidsvold IF hvor han sammen med Frode Berget og Oskar Ekstrøm skal lede A-laget ut sesongen.

LES OGSÅ: Dønnum tilbake til Vålerenga

LES OGSÅ: Trøen vokste opp med rivalisering mellom Turn og Kisa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.