Det kom ikke som noen overraskelse, men nå er det definitivt: Ull/Kisa fikk med seks utøvere på rekrutteringslandslaget til Norges Fri-idrettsforbund.

Andreas og Thomas Roth er med på laget. Det andre brødreparet i Kisa-miljøet, Sigurd og Sverre Blom Breivik, har også fått sine plasser på landslaget. Det unge løpstalentet Markus Einan har fått plass og det samme har hekkeløperen Marcus Moen, som er omtalt tidligere i EUB.

KUNNE HATT FLERE

- Seks utøvere på landslag er vel ikke dårlig?

- Nei, på ingen måte. Men vi kunne kanskje ha fått med ytterligere et par andre utøvere på dette landslaget, sier Ull/Kisas hovedtrener Hans Jørgen Borgen til EUB.

- Markus Høgne, eksempelvis, er en utøver som kanskje burde ha fått plass på laget.

- Allerede i fjor løp Markus under EM-kravet til U-18 på 3000 meter. Han er en talentfull og spennende utøver for framtida, slår Borgen fast.

- På jentesida presterte jo Emilie Hov Andreassen topp og fikk et veldig godt resultat på 600 meter da innendørssesongen ble startet opp. Dette resultatet kom nok etter at utøverne på landslagene var spikret, sier Borgen.

LES OGSÅ: Marcus hoppet rett inn på rekruttlandslaget

FLERE TALENTER

Men det er ikke kun nasjonale eliteutøvere som har tilhold i Ullensaker-klubben. De siste årene har klubben vokst og det er fortsatt god ettervekst til friidretten.

- Dette ser veldig lovende ut. Det er mange som trener bra. Ett eksempel er at det er en del unge jenter som kommer opp på litt lengre distanser, som 1500 meter og oppover, sier Borgen.

- Det er i tillegg flere unge og lovende unggutter, så dette blir spennende, sier hovedtreneren.

IKKE BARE LØP

- Det er heller ikke bare løping i Ull/Kisa?

- Det er i ferd med å skje en del spennende saker også i tekniske øvelser.

- I stav, eksempelvis, er det nå en trio med unge jenter i Ull/Kisa som trener godt. Man kan fort se for seg at alle tre jentene vil kunne kvalifisere seg til NM-finalen neste år. Søskenparet Sara og Pia Bålsrud samt Sofie Skancke Krauss satser på stavsprang, sier Borgen.

- Runar Bålsrud har vært sentral i oppbyggingen av dette miljøet, sier Borgen.

SPENNENDE TALENT

- Også i kule har Ull/Kisa et spennende talent på gang. Hanna Emilie Hjeltnes har begynt å konkurrere. Hun har allerede levert solide saker, sin unge alder til tross.

Og for dere lesere som reagerer på etternavnet; ja, hun er niese til den tidligere eliteutøveren Knut Hjeltnes. Han kan slå i bordet med 20 NM-titler og fem kongepokaler som diskoskaster og kulestøter.

LES OGSÅ: Kisa-utøvere i form også vinterstid

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.