World Tour Series (WTS) er stevneserien hvor verdenseliten i triatlon måler krefter. Jørgen Gundersens store mål for denne sesongen er å kapre nok poeng til å få konkurrere på WTS-nivå fra starten av 2017-sesongen.

- Jeg har alltid sett mot det høyeste nivået, og på sikt er det disse løpene som kommer til å passe meg best, sier Gundersen til EUB.

GYLLEN MULIGHET

Selv om han ikke var høyt nok rangert til å delta ved starten av årets WTS - vil han etter alt å dømme kvalifisere seg til WTS Stockholm-stevnet den 2. juli. En god prestasjon der vil bety mye for mulighetene til å være i det gjeveste selskapet fra starten av neste sesong, framfor å hoppe inn underveis.

- Jeg kommer til å «peake» formen min mot den konkurransen. For selv om det ikke er et mesterskap så er det viktig for meg å klare å få poeng der, slik at jeg har nok poeng i år til å komme med i de første World series neste år, sier Gundersen.

For å nå målet må han klatre omtrent 100 plasser på verdensrankingen til topp 150. Flere foran på rankingen har gitt seg, og når man først deltar i WTS deles det ut såpass bra med poeng at det er mulig å gjøre store byks per stevne. Gundersen er samtidig klar på at han er avhengig av å prestere når han først får sjansen.

- Ja, jeg legger litt press på meg selv hvis jeg får starte der. Men det blir en gyllen mulighet, for hvis jeg skal ha en sjanse for være med fra starten av World Series neste år så er det Stockholm som gjelder, sier ullsokningen.

Gundersen har tidligere slitt mye med skader og sykdom, og denne vinteren var målet først og fremst å unngå dette. Når han tar imot EUB hjemme på Skogmo har han hatt en god periode med kontinuitet i treningen bak seg. Han har ikke vært syk på mange måneder, og testene på Olympiatoppen viser bedre resultater enn noen gang. Og i helgens franske Grand Prix-stevne med WTS-motstand fikk han en god opplevelse og 31. plass.

HAR LØSNET SKIKKELIG

- Jeg sitter igjen med mange gode svar. Jeg har utviklet meg veldig de sist ukene og kjenner at det har løsnet skikkelig. Jeg har ennå ikke hatt de ukene med løpetrening som har lyst på, men planen nå er å ikke bli for gira slik at jeg kjører på for mye, men heller å holde det jevne og fine trøkket jeg har hatt. Jeg kjenner at jeg har flere gir å gå på, så jeg tror det bare vil bli enda bedre framover, sier Gundersen.

Denne lørdagen er han i Lisboa for å kjøre senior-EM. Planen er å bygge videre på innsatsen fra forrige helg. Selv om formen ikke skal være helt på topp før 2. juli, er det likevel viktig å levere fram til den tid.

- Gjør jeg det bra på vegen så er jeg fornøyd med det, for det er mye poeng å hente i EM også, sier Gundersen.

LES OGSÅ: Julie deler stebror Jørgen sin drøm om OL

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.