For 15 år siden begynte Morten Bergsjø å jobbe i G-Sport, de siste årene har han eid 15 prosent av butikken i storsenteret. Tirsdag ble butikken nedlagt, samtidig gjenoppsto han som markedssjef i den over tre ganger så store G-Max i Skovly.

Men han kutter ikke ut den lokale idretten for det.

VIKTIG

I forbindelse med åpningen gir markedssjef Bergsjø utstyr for til sammen 22.500 kroner til barneidretten i Ull/Kisa.

– Innebandy får for 5.000, håndball for 7.500 og fotball for 10.000. Det er bare å komme å plukke. Vi har støttet lokale klubber i alle år og vil fortsette med det, påpeker han.

JOBBER PÅ SPRENG: - Vi må bli ferdige til åpningen

– Hvorfor?

– Det skal så lite til før folk kjører ut av Ullensaker for å handle. Lokale butikker er viktig, og vi må bite mest mulig fra oss i en beinhard konkurranse. Derfor gir vi det vi kan for å få flest mulig kunder inn. Sponsing er helt naturlig for oss, og når folk handler lokalt er det på sin plass med å gi dem en påskjønnelse, sier Bergsjø.

– Du sponser bare Ull/Kisa nå, kan det utvides til flere klubber?

– Ja, vi er interessert i å få med flere lokale klubber. De som ønsker å samarbeide med oss kan bare ta kontakt med meg, påpeker han.

TAKKNEMLIG

Den erfarne butikksjefen er glad for tiden i G-Sport, og innrømmer at han er litt vemodig nå.

– Jeg har vært med på en fantastisk reise med mange lojale og gode kunder. Jeg håper vi klarer å videreføre stemningen i Skovly og at kundene følger med oss. Det er vemodig å slutte som eier, men tidene forandrer seg og nå ser jeg bare fremover, påpeker han.

HUSKER DU: Plass til nisjebutikker også

– Hva er de største utfordringen i bransjen?

-Å holde følge med utviklingen og å skaffe de nyeste varene til enhver tid. Det er ikke enkelt så lenge det norske markedet er like stort som en middels amerikansk by. Hvis vi ikke er på umiddelbart, risikerer vi ikke å få varene i hus siden de store leverandørene prioriterer de største markedene, sier han.

– Men du tror på Jessheim?

– Helt klart. Det er bare å se på veksten rundt oss her så skjønner du at dette kommer til å gå bra, sier han.

HISTORIE

G-Sport på Jessheim ble startet i Fakkelsenteret på slutten av 1980-tallet av Vidar Birkelund og Sturla Nyborg. Birkelund hadde da drevet G-sport på Kløfta siden 1972. Bergsjø begynte som butikkmedarbeider i Jessheim-filialen for 16 år siden. For fem år siden kjøpte han og Bjørn Risebrobakken 15 prosent hver av Birkelund som eide resten helt til september i år da Gresvig kjøpte alle aksjene. Samtidig på Kløfta ble G-Sport til Intersport, en butikk Birkelund eier 70 prosent av. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.