• MASKOT: Erlend von Krogh viser fram drakta som bærer navnet til mentoren Kent Robin Tønnesen.
  • MØTE: Erlend har allerede fått møte profiler som Joakim Hykkerud. Foto: privat
  • FORBILDE: Kent Robin Tønnesen og landslaget brukte Jessheimhallen for å lade opp til EM.

Blant 750 søkere er Erlend von Krogh en av 16 utvalgte som hele dette året får være såkalt minihåndballgutt for herrelandslaget i håndball.

– Det er veldig kult å være blant dem som har kommet med, sier Erlend.

FØLGER SPENT MED

I disse dager spiller Norge håndball-EM i Kroatia. Som «en av gutta» er det derfor en ekstra spent 11-åring som følger med fra stua hjemme i Nannestad.

– Det er litt mer spesielt nå. Jeg har ikke så stort forhold til gutta enda, men det er uansett veldig morsomt å se på, sier Erlend.

Minihåndballgutta dro i desember til Oslo for å hjelpe til med å presentere EM-troppen. Der fikk de møte landslagsspillerne Joakim Hykkerud og Espen Lie Hansen, samt landslagssjef Christian Berge. Gjennom året får de også være med på en spillersamling og en landskamp. Da EUB er på besøk viser Erlend fram drakta med autografer, og resten av draktsettet og utstyret som er lagd kun for de heldige utvalgte.

– Dette skal jeg ha med til treningssamlingen på Sotra. Det er veldig kult. Jeg har egentlig ønsket meg Norge-drakt veldig lenge, og nå får jeg to av dem. En med von Krogh bakpå, og en med Tønnesen, sier han.

Den andre drakta får de utdelt når minihåndballgutta skal løpe ut på banen sammen med spillerne til en landskamp senere i år.

IDOLET SOM MENTOR

Barna blir koblet sammen med en av spillerne på landslaget. Erlend er så heldig at han har fått sin store favorittspiller som mentor.

– Jeg har vel lagd fire-fem power pointer og tre-fire word-dokumenter om Kent Robin Tønnesen. Og like mange om landslaget. Det blir ofte Kent Robin Tønnesen når vi skal skrive om forbildene våre på skolen. Til og med da vi hadde gruppeoppgave om landsdeler måtte jeg slenge inn Kent Robin Tønnesen der og, sier han.

Erlend spiller selv håndball. I løpet av året, trolig rundt april, skal Tønnesen komme til Nannestad for å ha en treningsøkt med Erlend og lagkameratene på Nannestad IL gutter 11.

– Jeg er veldig glad i håndball og har veldig troen på en karriere. Men vi er ganske få på laget vårt, så jeg tror alle kan få en boost av at Tønnesen kommer for å trene oss, sier Erlend.

STÅLKONTROLL PÅ EM

Erlend har med glede registrert at mentoren Kent Robin Tønnesen har vært blant Norges aller beste spillere i de første kampene av europamesterskapet.

– Han er favoritten min fordi han virker som en veldig lojal fyr. Han er ikke helt nede og rolig i kamper, men heller litt på tå når det skjer ting. Det liker jeg veldig godt. I mine øyne er han en veldig flink spiller, men også jeg kan innrømme at Sander Sagosen er den beste spilleren på landslaget, sier han. 

Etter tirsdagens seier mot Østerrike er Norge videre til hovedrundespillet. Erlend har full kontroll på alle lagenes kvaliteter.

– Selv om de mangler noen spillere er Danmark og Frankrike veldig sterke. Jeg vil si meg fornøyd hvis vi får en bronse, men det hadde vært veldig kult å møte Danmark i en finale, sier han.

For øvrig insisterte det norske landslaget å legge EM-oppladningen til Ullensaker og Jessheimhallen.

VIL INSPIRERE UNGGUTTER

Målet med prosjektet er å motivere gutter til å bli værende i idretten og ha det morsomt med håndball.

– De 16 heldige utvalgte kan glede seg til et spennende år med egen mentor på landslaget. De får også et innblikk i hvordan det er å være på landslaget. Det er det ikke mange som får muligheten til, så det blir en unik opplevelse, sier Stian Grøstad, sponsorsjef i Gjensidige.

Gjennom året får alle minihåndballgutta være med på landslagsuttak, spillersamling og landskamp. Landslagsspilleren som er tilknyttet maskoten kommer på besøk for å trene laget til sin minihåndballgutt.

– Med minihåndballgutta ønsker vi å løfte fram gleden og positiviteten som er forbundet med lagspill og barneidrett. Og ikke minst håper vi å motivere unge gutter til å fortsette og ha det gøy med håndball, sier Grøstad.

Kvinnelandslaget har et tilsvarende opplegg. Alette Øverby fikk i fjor Nora Mørk som mentor, og dermed fikk Ull/Kisas 2003-lag en treningsøkt med en av verdens beste spillere i Jessheimhallen

MINIHÅNDBALLGUTTA - FAKTA

  • Samarbeidsprosjekt mellom Gjensidige og Norges Håndballforbund.
  • Fra i fjor var det en økning på hele 40 % av håndballinteresserte gutter som ønsket å bli en av Minihåndballgutta.
  • Gjennom året får 16 unggutter være med på uttak, samling og kamp.
  • Erlend von Krogh fra Nannestad har fått landslagsspiller Kent Robin Tønnesen som mentor.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.