Ingvild Flugstad Østberg vraket seg selv til lørdagens 30 kilometer i ski-VM. Det betyr at Ragnhild Haga får gå sin første distanse av mesterskapet i Lahti. Åsen IL-løperen forteller til NTB at hun gråt av glede da hun fikk beskjeden av landslagstrener Roar Hjelmeset.

-TAKKNEMLIG

– Jeg har gledet meg veldig over innsatsen til de andre jentene. Jeg er takknemlig for at Ingvild ga meg denne sjansen til å gå i morgen. Det står respekt av det valget hun tok. Jeg gleder meg veldig til å gå. Hun tenker også på meg og lagvenninnene som er klare for å gå, sier Haga til VG.

Hun har som mål å bli blant de ti beste.

GLAD PÅ RAGNHILDS VEGNE

Haga skal dermed representere Norge sammen med Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen.

– Ingvild går ikke. Hun føler at hun ikke er der hun ville være og mente selv at 30 kilometer fri teknikk ikke var noe hun hadde troen på, ergo skal hun ikke gå. Men det er moro at Ragnhild skal få prøve seg på denne distansen, sier landslagstrener Roar Hjelmeset til VG.

Fakta

Ragnhild Haga

  • Ragnhild Haga 
  • Født: 12. februar 1991
  • Kommer fra Holter i Nannestad
  • Langrennsløper på landslaget 
  • Representerer Åsen Idrettslag
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.