• TALENTFULL: Stina Seline Strengenes var linjespiller og fra tidlig av regnet som et stort talent på håndballbanen. Arkivoto: Privat
  • I TURN: Stina Seline tilbragte ungdomstiden i Eidsvold Turn og Eidsvollhallen. - Det var en veldig fin tid, sier Minnesund-jenta. Arkivfoto: Harald Eigum

– Jeg valgte å legge opp rett og slett fordi jeg mistet håndballgleden. Lysten til å fortsette var ikke lenger der etter en demotiverende sesong for min del, sier Stina Seline Strengenes til EUB.

VURDERT LENGE

Minnesund-jenta var på banen, og scoret også mål da 1. divisjonslaget Rælingen slo Sola i opprykksfinalen i slutten av april. For mange er det en drøm å få spille på toppnivå, noe det også har vært for Strengenes – men lite spilletid gjennom hele forrige sesong gjorde at 20-åringen tidlig kom på andre tanker.

– For min del startet sesongen ganske bra, men utviklet seg dårligere og dårligere. Derfor har jeg tenkt på dette en god stund, sier hun.

Med håndballen som en stor del av livet fra femårsalderen var det likevel vanskelig å ta avgjørelsen om å legge opp. I tillegg til å si fra seg en plass på et eliteserielag måtte hun samtidig takke nei til plassen på den neste samlingen med juniorlandslaget. Opp gjennom årene, spesielt i tøffe perioder med langvarige skader, har samlinger med aldersbestemte landslag vært en stor motivasjonsfaktor for Stina. I dag trekker hun fram opplevelsene med flagget på brystet som karrierens høydepunkt. Hun har derfor tenkt veldig nøye gjennom hva hun velger å gi fra seg, men kjenner nå at dette er det riktige for henne. Likevel skjønner hun godt at folk rundt henne blir overrasket over at hun legger opp nå.

– VELDIG SJOKK

– Lagvenninner og andre sier det kom som et veldig sjokk og at de er overrasket, selv om kanskje noen av dem merket det litt mot slutten. Det er vel noe med at man fortsatt er på landslag og spiller på et godt lag, så da skulle man ikke tro at noen har lyst til å gi seg, sier hun.

Hun tok avgjørelsen om å gi seg i slutten av april, og sier opprykk eller fortsatt 1. divisjonsspill ikke spilte noen rolle for hennes valg. Ettersom hun fra tidlig ungdomsalder har jobbet målrettet og ambisiøst mot å bli så god som mulig, var det heller ikke aktuelt å fortsette karrieren på et lavere nivå. Stina har ikke rørt en håndball siden opprykksfinalen.

– Det har vært veldig rart. Jeg føler fortsatt at jeg spiller og skal på trening, fordi det er en så innarbeidet rutine. Det er veldig rart, men også veldig deilig. Nå har jeg masse tid. Jeg trener fortsatt like mye som før, bare alternativt. Motivasjonen til å trene er like stor, det er bare håndballgleden som har forsvunnet, sier hun.

JOBB PÅ BØNSMOEN

Stina jobber nå i Bønsmoen barnehage, og har tenkt å jobbe et år til før hun tar sikte på en utdanning. Planen har lenge vært å bli håndballspiller, så hvilken vei hun skal ta er foreløpig ikke klart.

– Slik det ser ut nå tror jeg ikke at jeg kommer til å begynne med håndball igjen, men det er vanskelig å si om man vil savne det. Men jeg kommer til å se kamper, og når juniorlandslaget skal til Hamar så drar jeg for å se på. Jeg har uansett masse gode minner, og håndballen kommer alltid til å ha en plass hos meg, sier Stina.

FAKTA

  • Fullt navn: Stina Seline Rosenberg Strengenes.
  • Fra: Minnesund, Eidsvoll.
  • Født: 30.3.1998 (20 år).
  • Spilte håndball for Eidsvold Turn, Nit/Hak og Rælingen.
  • Har representert Norge på aldersbestemt nivå. 
  • Var med på å spille Rælingen opp til eliteserien forrige sesong. Har nå valgt å legge opp som håndballspiller.

LES OGSÅ: Landslagssjef Berge på Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.