Søndag formiddag gikk kvinnenes 10 kilometer fri teknikk i sveitsiske Davos.

Her imponerte Ragnhild Haga fra Nannestad, og gikk inn til en andreplass. Hun ble kun slått av Gjøvik-jenta Ingvild Flugstad Østberg med 5,9 sekunder. Finske Krista Pärmäkoski skjøv imidlertid Heidi Weng ut av pallen og tok tredjeplassen.

– Det var nervepirrende. En trener ropte til meg på toppen: Gå for livet til mål, så da gjorde jeg det. Det er gøy å ende på pallen når det er så jevnt, sier Ragnhild Haga til Tv2

– Jeg føler jeg fikk til mye av det jeg hadde planlagt. Formen føles bra, selv om man merker høyden. Dette overgår alt jeg hadde trodd på forhånd. Jeg har fokus på arbeidsoppgavene, og tar helg for helg, sier Haga.

GOD sesongstart

Verdenscup-rennet på Lillehammer forrige helg endte også med pallplass for 26-åringen. På 15 kilometer med skibytte var kun Charlotte Kalla og Heidi Weng foran Haga.

I minitouren i finske Ruka, med ti km fri teknikk, gikk hun også inn til en imponerende tredjeplass.

Nå ser hun frem til OL og Tour de Ski.

– Jeg håper selvfølgelig på OL-plass, og skal legge inn så gode søknader som mulig fremover, sier Ragnhild Haga til TV2.

Hun avslører også at hun satser på å starte i Tour de Ski.

– Men det er litt mange renn i en OL-sesong. Jeg tror jeg kommer til å starte, men trolig ikke fullføre, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.