Langrennsløper Magne Haga føler at han har lagt et godt grunnlag hjemme i Nannestad. Og på Sjusjøen ga dagens hardøkt forholdsvis gode svar. Likevel er det først under fredagens testløp han skal få svar på det han er aller mest spent på i sesongoppkjøringen.

– STØRSTE SPØRSMÅLSTEGNET

– Jeg har slitt en del med vonde legger de siste par årene. Hvordan det vil gå nå er det største spørsmålstegnet, sier Haga til EUB.

For Holter-mannen opererte for halvannet år siden, og hadde egentlig ny operasjonstime i våres. I stedet for operasjon ble det bestemt å prøve andre løsninger.

– Litt andre såler og ny teknikk. I enkelte skirenn de siste par årene har det hemmet meg en del, så det blir spennende å se, sier Haga.

I verste fall må han på operasjonsbordet igjen.

– Det vil være neste steg. Det blir i så fall etter sesongen, men det beste er å slippe det. I testrennet på fredag vil man få litt svar.

Etter et par år som del av rekruttlandslaget er han tilbake på Team Veidekke Oslofjord, som han var del av for tre år siden.

– Det er ikke voldsomme endringer, men det er ett hakk ned på stigen i skiforbundet. Rekrutt har litt større budsjett og er litt mer tilrettelagt, men dette står ikke noe tilbake sportslig, sier Haga.

I praksis har teamet om lag en samling per måned, samt en del fellesøkter i Oslo-området.

– Det viktigste er at man har et bra opplegg på skirenn, med overnatting, reise og ikke minst smøring, sier Haga.

På laget har han selskap av Johan Hoel og Herman M. Meyer som alle representerer Åsen IL. Sistnevnte er blant tre nykommere som styrker klubben til blant annet stafett-NM, hvilket er ett av Hagas sesongmål.

– Det største målet er femmila i Holmenkollen. Jeg var nummer 12 der for tre år siden. så topp 10 er hovedmålet, sier Haga.

FORTSATT SØSKENTRENING

Selv om de er på forskjellige stadier av karrieren får søsknene Haga trent en del sammen.

– Jeg og lillebror Anders bor fortsatt hjemme i Nannestad så det er han jeg trener mest med. Nå har han slitt litt med skade i sommer så det har blitt litt mindre samkjørt av det. Det hender jeg er inne på besøk hos Håvard og Ragnhild og trener med dem. Vi prøver å trene en del sammen for det er både viktig og gøy.

LES OGSÅ: Ragnhild Haga vil spille en hovedrolle under OL

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.