Amalie Håkonsen Ous lå som nummer tre på veg inn mot oppløpet i semifinalen av fredagens skøytesprint. De to første plassene ville kvalifisert direkte til finale, men med en god nok tid kunne Jessheim-jenta gått videre som nummer tre. Nes Ski-løperen falt imidlertid i starten av oppløpet, og dermed endte alt håp om avansement.
Håkonsen Ous tok seg videre fra prologen med femte beste tid. Fjorårets juniorverdensmester tok seg deretter direkte til semifinale etter å ha blitt nummer to i kvartfinaleheatet, med god kontroll bak Heidi Weng.
I semifinalen ble Håkonsen Ous liggende bak i feltet fra start, men hang på da Maiken Caspersen Falla satte fart. Etter fallet på tampen gikk hun rolig inn til sisteplass i heatet.
LES OGSÅ: Ragnhild Haga: - Jeg synes det er et lite mysterium at det ikke går fortere
LES OGSÅ: Marte Sofie har vokst opp like ved årets NM-løype og koste seg i sporet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.