I klassen E2 (eldre enn 70 år) slo Jahren, som snart fyller 83 år, de yngre skytterne.

- Flesteparten er yngre enn meg i klassen, flirer Jahren, som vant med 95 poeng, hele fire poeng foran nestemann på lista, Edmung Engang fra Susendal JSK.

- Engan ble nummer to bak meg også i fjor, forteller Jahren, som altså ble Norgesmester for andre året på rad.

- morsommere i år

Årets suksess setter Jahren imidlertid hakket høyere.

- Det var egentlig morsommere i år, fordi jeg tenkte i fjor da jeg vant at det kanskje hadde med flaks å gjøre, men det hadde det kanskje ikke, sier Jahren. I NM på Oppdal deltok over 700 skyttere, og i Jahrens klasse var det 23 deltagere.

- Får du trent noe på dette?

- Nja, det er egentlig minimalt. Jeg har trent på Steinsgård og et par turer på banen til Årnes, forteller Jahren.

- Om jeg er frisk og rask stiller jeg også neste år - selv om jeg ikke tror jeg vinner, forteller Jahren, som ønsker å takke leder for Nannestad JFF - Hans Olav Røtterud.

- Han er en veldig positiv kar, avslutter Jahren.

I lagkonkurransen ble Jan Tore Skedsmo, også Nannestad JFF, beste skytter for Akershus, som tok 2.plassen etter omskyting mot Hedmark.

Fakta NM Elgbane

  • Blinken er en elg med elghode i begge ender.
  • Elgen «løper» sidevegs på en 23 meter lang bane.
  • Holdet er 100 meter og ett løp tar 4,5 sekunder, det gir en fart på 5,2 meter per sekund.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.