Vårens vakreste eventyr var betegnelsen som tidligere ble brukt om Holmenkollstafetten. Aldri tidligere har uttrykket passet bedre for friidrettsutøverne fra Ull/Kisa.

KJEMPERESULTATER

Eller hva skal man si om følgende resultater:

 • Menn elite: tredjeplass.
 • Kvinner elite: femteplass.
 • Kvinner junior: 1, fjerdeplass.
 • Kvinner junior: 2. niendeplass
 • Menn junior: niendeplass.
 • Superveteran: tredjeplass.
 • Kvinner veteran: Andreplass.

Av de tusenvis av deltakerne krydde det av utøvere i Ull/Kisa-drakter da Holmenkollstafetten ble arrangert.

BEDRE ENN NOEN GANG

– Det var kjempemorsomt å registrere resultatene fra året stafett. Aldri har vi løpt fortere og aldri har vi kommet høyere opp på resultatlistene, sier Marianne Opsahl til EUB.

– En femteplass i eliteklassen er veldig bra. I fjor løp skiløperen Ragnhild Haga etappen til Besserud. Hun har en liten kneskade og måtte stå over årets utgave. Dermed måtte en annen av landets beste løpere, Silje Fjørtoft, overta. I eliteklassen stilte vi med tre seniorkvinner. 12 av deltakerne er fortsatt juniorer. I tillegg stilte vi med to juniorlag. Vi i Ull/Kisa er så heldige at vi har et veldig godt samarbeid med langrennsløperne i skiklubbene rundt oss. De driver med langrenn om vinteren og friidrett om sommeren. Og det passer oss veldig bra, sier Opsahl, som hadde det organisatoriske ansvaret for kvinnelagene.

Kisa hadde flere unge debutanter. Johanne Norheim fra Eidsvoll var en av dem som gjorde sine saker meget bra.

En annen utøver, Ingelin Sjøstrøm, hadde også en fantastisk etappe for juniorjentene. Hun er fra Jessheim og er 15 år. Etappetiden hadde holdt til tredjeplass i eliteklassen.

KJEMPELØP

Ellers løp Amalie Sæten fantastisk for jentene i eliten. Først løp hun «Berg og dal», der hun hadde klart beste etappetid, og løp Kisa opp fra 14. til 5. plass i et jafs. Og hun løp mot mange gode løpere. Deretter løp hun 14. etappe for juniorjentene og satte etapperekord med ni sekunder.

På denne etappen løp Pia Bålsrud fra Hurdal, Hun løper nå for BUL, som vant hele stafetten. «Hekkejenta» Tonje Moen imponerte også veldig på «Gressbane-etappen» med nest beste etappetid. Hanna Solheim Lintorp, ei ung jente fra Nordre Eidsvoll løp meget sterkt på en tøff etappe, den 13. etappen, og hadde sjette beste etappetid!

BUNNSOLID

I eliteklasen for herrer hadde Kisa tidenes 800-meterrekke på de fem første etappene. Ingen lag har noensinne stilt med et tilsvarende startoppsett. Her er «femmerbanden» med personlige rekorder i parentes. Sverre Blom Brevik (1.50), Terje Snarby (1.50), Andreas Roth (1.47), Andreas Kramer (1.45) og Thomas Roth (1.46)

På det tidspunktet ledet Kisa stafetten med 28 sekunder, og laget endte på «bronseplass».

Før stafetten var Andreas Roth eneste herreløper med to etapperekorder, men har nå kun en igjen etter at storebror Thomas tok rekorden på femte etappe i årets utgave.

Andreas var for øvrig bare kun to sekunder bak sin egen etapperekord. Så utøveren som har «lagt opp» har ikke ligget på latsiden den siste tiden.

Fakta

 • Historiens første Holmenkollstafett ble arrangert i 1923. Da var det ti etapper fra Bislett til Besserud og tilbake.
 • Fem år seinere ble stafetten utvidet til 15 etapper, som den fortsatt består av.
 • Kvinnene løp stafetten for første gang i 1975.
 • I 2015 ble det satt deltakerrekord med mer enn 3454 lag. 
 • Ull/Kisa stilte i år med hele sju lag, hvorav fire kvinnelag.

Klubber har gått sammen om populært tilbud innen friidrett: – På det meste er vi godt over 100 aktive i hallen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.