På et ekstraordinært årsmøte i regi av Ullensaker/Kisa IL den 10. mai stemte medlemmene i Ull/Kisa for å utsette avgjørelsen om å bytte klubbnavn til UKI Jessheim. Som EUB hadde omtalt i en artikkelserie i forkant av møtet var det stor uenighet rundt forslaget om å bytte navn. På møtet ble det temperatur da frontene ytret seg ansikt til ansikt. Dette ønsker hovedstyret å unngå nå som navneprosessen tas videre. Nå er det etablert en arbeidsgruppe bestående av to personer fra hver idrett, pluss to fra klubbens arbeidsutvalg.

SKAL LAGE INNSTILLING

– Oppgaven deres er å gjøre en vurdering av stemningen rundt i laget. Og jeg har sagt at hvis de kommer fram til et forslag, hvilket ikke er sikkert at de gjør, så er håpet at de kan komme fram til en enstemmig innstilling. Enten om at navnet bør endres eller om at man bør beholde det man har. Så håper jeg at den innstillingen har bred støtte gjennom hele laget og at det ikke skaper strid innad i laget, sier Ole Kristian Wiig, leder av hovedstyret i Ull/Kisa IL.

I forrige runde var lederen selv klar på at han ønsket et navneskifte velkommen. Nå velger han å ha en mer tilbaketrukket rolle, og har derfor holdt seg selv utenfor komiteen.

– Nå ønsker jeg å lytte og at det skal være bred aktivitet, derfor deltar jeg ikke i prosessen nå. Jeg mente kanskje litt for mye sist gang, sier han.

Sonderingene til komiteens representanter kan gjøres både med møter og i mer uformelle settinger. Wiig forteller at hovedstyret hadde et håp om at det skulle være mer slik aktivitet på tvers av gruppene før det forrige årsmøtet.

– Det viste seg at det ikke hadde skjedd. I stedet for å jobbe på tvers om synspunkter så bygde man opp argumentasjon på hvert sitt hold og det ble konfrontasjoner ut av det. Nå skal det være arbeid på tvers, forening av synspunkter og forhåpentligvis noe som nærmer seg en enighet, sier Wiig.

VIL HA KLART TIL FEBRUAR

Målet er at gruppa har en innstilling klar i løpet av februar 2018 som senere kan legges fram til klubbens årsmøte. Wiig er opptatt av at alle tar tiden til hjelp.

– Det ble litt hissige uttalelser sist. Jeg tror kanskje noe av det mest hissige som kom opp over bordet når vi hadde dette oppe i sommer kanskje er noe mer moderert nå. Tiden er kanskje det beste middelet for å se mer edruelig på saken, sier Wiig.

LES OGSÅ: – Vi prøver å bygge litt innebandykultur her på Jessheim

LES OGSÅ: Slik vokste Ødemarksbakken til eliten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.