Espen Aarnes Hvammen presterer på verdensklassenivå fra omtrent første skøytetak denne sesongen. I Minnesund-mannens første ordentlige løp for sesongen gikk han 500 meteren på 34,76 sekunder.

ÅRSBESTE I VERDEN

Tiden ble satt under en såkalt time trial i Utah, Salt Lake City, hvilket er som et treningsløp å regne. Tiden er verdens raskeste på distansen hittil i sesongen, et hundredel foran Laurent Dubreuil. Tiden er også kun tre hundredeler bak Eidsvold Turn-løperens norske rekord på distansen fra 2013.
- Det oppleves jo som en god start på sesongen, og det er litt ekstra morsom når det faktisk er verdens raskeste tid per nå. Spesielt siden jeg er langt unna toppformen, så ser jeg på dette som en bekreftelse på at jeg er på riktig vei, og at jeg er bedre enn noen gang før. Kroppen føltes litt tung i løpet, så det tyder på at jeg har en del å gå på, sier Aarnes Hvammen til EUB.
Han legger imidlertid til at ingen husker hva som skjedde i september, dersom man ikke går fort gjennom vinteren også.

- GIVENDE OG UTVIKLENDE

Aarnes Hvammen har for øvrig trent i Salt Lake City over en lengre periode.
- Den har vært veldig bra, har fått trent jevnt og godt hele veien siden april, og nå har jeg snart tilbrakt fire uker i Salt Lake City på rask is, noe som er veldig givende og utviklende. Da utvikler man teknikken og toppfarten sin, samt at det er veldig god forberedelse til World Cup-ene i Calgary og Salt Lake City i november.
Tidligere i måneden postet han et bilde av seg selv på sykkeltur ved siden av Peter Sagan - slovaken som også imponerte i helgen ved å parkere blant annet Vegard Breens Norge og bli verdensmester i sykling.
LES OGSÅ: Espen startet med seier
LES OGSÅ: Skøytegruppa trues av nedleggelse

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.