Spenninga lå tykk i lufta da over 230 boccia- og teppecurlingutøvere samlet seg i Letohallen for den tradisjonelle Romerikstreffen denne helga.
For 33. gang gikk dette arrangementet av stabelen, og 25. gang det arrangeres i Letohallen. Deltakerne reiser fra hele deler av landet for å være med, i det som er Norges største samling for utøvere innen de to sportssjangerne.
Både funksjonsfriske og handikappede er aktive i idrettene, og alle samles under samme tak for å spille mot hverandre i ulike klasser.
- Hele landet er representert, og det er et stort arrangement der mange frivillige er med for å få til gjennomføringen. Vi har storartet hjelp i gutter fra Krogsrud, som hjelper oss med rigging og tilbakesending av steiner. I tillegg har vi ballplukkere fra Borgen idrettslag som gjør en kjempeinnsats, sier Vigdis Mørdre fra arrangørklubben, Øvre Romerike Handikapidrettslag.

FIN AKTIVITET FOR ALLE

Teppecurling og iscurling er ikke så ulikt. Det gjelder å plassere den fire kilo tunge steinen nærmest midtpunktet, og samle poeng.
- Det er litt andre steiner, og litt færre steiner, men mye av reglene og taktikken er ganske likt. Det har vært spilt teppecurling her til lands siden begynnelsen av 80-tallet, og det er en flott aktivitet for både funksjonsfriske, og for de med funksjonsnedsettelse. Mange funksjonsfriske er kanskje med som støttespillere, og synes det er gøy og også spille selv, sier Mørdre, som sammen med Sigri Hilmo tok seieren i åpen klasse for damer på lørdag.
LES OGSÅ: Sterke resultater for teppecurlerne

NYTT STEVNE I APRIL

På Øvre Romerike trenes det teppecurling på Borgen ukentlig, og det er også en aktiv klubb i Eidsvoll. Flere av utøverne fra NHF Eidsvoll var også i aksjon denne helga, og to av dem var Borghild Hansen og Grete Irene Eriksen.
- Det gikk sånn passe bra, men det viktigste er jo å delta. Vi har det kjempegøy sammen, og trener ukentlig i Råholthallen, forteller de.
23. april er det nytt curling-stevne på Råholt.
- Da skal vi spille en ny runde i Norges-serien, og det er bare å komme og se på, smiler de aktive damene.
For å bli med på teppecurling eller boccia finner man lettest informasjon på nettsidene til handikap-forbundet og deres lokallag. En av dem som har lang fartstid som curlingspiller er den regjerende norgesmesteren Frank Stokkebekk fra Askim. Han har følgende tips for å bli god i sporten.
- Det er bare og trene masse. Det er mange som er gode, så det hjelper også med litt flaks, sier han.
LES OGSÅ: Øvre Romerike HIL startet sesongen med flere seiere

Fakta Om teppecurling

Teppecurling spilles på nålefilt (2,80 m x 14 m) med 4,2 kilos steiner.
Kan spilles individuelt eller med lag.
Arrangøren bestemmer hvilket lag som skal ha utkast i første omgang.
Det lag/spiller som etter 6/4 omganger har flest steiner nærmest tee vinner kampen.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.