Tirsdag spilte Norges G17-landslag mot Sveits i tidenes første landskamp på Nordkisa stadion. Gjestene vant 2-0 mot et Norge der eidsvollingen Henrik Loholt Kristiansen spilte hele kampen på midtbanen. Med kun en dags hvile mellom kampene startet Loholt Kristiansen på benken i kamp to på torsdag, og ble byttet inn til de siste syv minuttene. Sveits vant også den andre kampen, med 5-2 som sluttresultat. Lillestrøm-bosatte Loholt Kristiansen synes uansett det var morsomt å spille landskamp såpass tett på hjemstedet sitt, Eidsvoll.

- MORSOMT

- Det er morsomt å endelig få spille på hjemmebane, og i hvert fall prøve å vise hva vi kan, sier Loholt Kristiansen til EUB.
Han har representert Norge både på G16- og nå G17-nivå tidligere, og med hjemmebane sikter han også til at alle disse har vært spilt på samlinger i utlandet. Med både familie og venner på plass i Nordkisa fikk han den høyeste applausen av samtlige innbyttere.
- Ja, de møter opp og støtter, sier han med et smil.
Midtbanedirigenten skulle imidlertid helst sett at laget hadde fått bedre uttelling og vist seg fra en bedre side.
- Den første kampen så synes jeg vi fortjente mer enn det vi fikk ut av kampen. De scoret mot slutten men jeg synes at vi i hvert fall i andreomgang var spillemessig best. Kampen i dag er derimot ikke så mye å snakke om. Det er kjedelig å spille sånn på hjemmebane, sier Loholt Kristiansen.
For sveitsernes angrepsvåpen Frederico Da Costa, som punkterte det første oppgjøret, hadde på egen hånd avgjort kamp to med et hat trick etter kun en halv omgang. Etter seks minutter sendte han gjestene foran med et lavt skudd da han ble tredd gjennom forsvarslinja. Tre minutter senere nikket han et innlegg i nota, og etter 23 minutter serverte han dagens høydepunkt foran speidere fra blant andre klubber som Liverpool og Sunderland på tribunen. Halvveis inn på Norges banehalvdel klinket han til og sendte ballen flakkende og knallhardt helt opp i lengste kryss. Før pause la gjestene på til 4-0 fra straffemerket, før Norge svarte ved Sebastian Pedersen etter hvilen. Sveits scoret sitt femte rett før Loholt Kristiansen kom på banen, og på tampen reduserte Norge til sluttresultat 2-5 fra straffemerket.

TRØKK I TRENINGSHVERDAGEN

Loholt Kristiansen spiller til daglig i Lillestrøm hvor han i fjor høst ble den nest yngste til å debutere for A-laget.
- Det går bra der. Vi har fått ny trener med Arne Erlandsen og da blir det ny motivasjon og mye trøkk på treningene. Det er helt klart en stor fordel å spille landskamper når man har hatt såpass gode treningsuker i forkant, sier han.
Selv er han greit fornøyd med egen innsats i landskampene.
- Jeg synes det har gått greit. Jeg får spille midtbane hvor jeg er mest komfortabel, og jeg føler jeg klarer å bidra med det jeg kan, sier han.

KAMPFAKTA

Norge - Sveits 2-5 (0-4)
Nordkisa stadion, 250 tilsk.
MÅL
0-1. 6. min.: F. Da Costa
0-2. 9. min.: F. Da Costa
0-3. 23. min.: F. Da Costa
0-4. 44. min.: P. Pusic
1-4. 53. min.: S. Pedersen
1-5. 82. min.: A. Zeqiri
2-5. 89. min.: H. Byklum
Norge: Julian Faye Lund - Henrik Byklum, Tord Salte, Robin Lorentzen, John Kitolano - Emil Solnørdal, Tobias Bøkereide, Felix Myhre - Leonard Getz, Sebastian Pedersen, Eman Markovic. Innbyttere: Leo Østigard, Arne Holter, Henrik Loholt Kristiansen, Emil Bohinen, Tobias Svendsen, Hasan Duman.
LES OGSÅ: - Dette er veldig stort for klubben, sier Truls Skjevik fra Hauerseter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.