Som EUB har omtalt tidligere har Ull/Kisa fotball opprettet lag for damer. Tirsdag kveld spilte jentene sin aller første seriekamp.

Den endte med 5-1 seier over Lørenskog 2 på Jessheim stadion. Trener Aleksander Ebbestad hadde gitt jentene beskjed om at de kunne få barbere av ham håret på hodet dersom de vant denne historiske debuten på seniornivå.

ALLE ER MED

Kaptein Emma Slinning fikk æren av fyre opp hårklipperen men måtte gå over til saks da den ikke bet skikkelig på. Senere gikk saksa på rundgang blant spillerne. Midtbanespiller Slinning fikk også æren av å være kaptein i lagets aller første kamp, og hun scoret også lagets første seriemål med sin utligning til 1-1.

- Alt var veldig gøy. Denne første kampen betyr veldig mye. Vi tok med hele troppen sånn at alle skulle få være med på øyeblikket, sier Slinning til EUB.

Selv om Kisa-damene til slutt vant med komfortable sifre, havnet de bak til pause.

- Alt ble litt nervøst og vi stressa for mye. Men så tok vi oss sammen i den andre omgangen, sier kapteinen, som har tro på mer jubel i sesongen som kommer.

- Vi har satt oss mål om opprykk og jeg har stor tro på dette laget, sier Slinning.

- SPENNENDE

Det har også trener Ebbestad som var godt fornøyd med å få unnagjort premierenervene.

- Vi hadde heller ikke spilt treningskamper mot seniorlag, så derfor var dette veldig spennende, sier han.

I andreomgang rant målene inn for Kisa.

- Etter en nervøs start hvor vi blir straffet hardt så løsnet det, sier Ebbestad.

OPPRYKKSAMBISJONER

På 70-tallet hadde Ull/Kisa damelag som deltok i uoffisielt cupspill, men ifølge Ebbestad har det aldri tidligere vært spilt obligatorisk seriekamp på damesiden i klubben. Spillerne på det nye laget er født mellom 99 og 2002. De har ingen planer å bli lenge i 4. divisjon.

- Vi ser for oss 2. divisjon innen 3-4 år og går for det første opprykket i år, sier Ebbestad.

LES OGSÅ: Aleksander Ebbestad vil utvikle gode jentespillere

KAMPFAKTA

Ull/Kisa - Lørenskog 2 5-1 (0-1)

4. divisjon damer

Jessheim stadion, 150 tilskuere

MÅL:

0-1. 3. min.: Martine Grasberg Woie

1-1. 48. min.: Emma Slinning

2-1. 54. min.: Ingrid Sten-Andersen

3-1. 60. min.: Anette Diskerud Andersen

4-1. 63. min.: Anette Diskerud Andersen

5-1. 88. min.: Karen Midtlien

Dommer: Hans-Arne Andresen, Flisbyen

Ull/Kisa-troppen: Charlotte Reinertsen, Sofie Dahl Karlsen, Silje Thorkildsen, Lotte Parmegiani Årseth, Camilla Kwanrutai Kleven, Emma Nesdal Slinning, Helene Williams, Ingrid Sten-Andersen, Anette Diskerud Andersen, Karen Midtlien, Janine Victoria Mikkelsen, Andrea Christensen, Malin Siren Magnussen, Ulrikke Martine Reinertsen, Iselin Malèn Nøvik, Anna Hundeide Isaksen, Nikoline Håndstad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.