Hundekjøring-NM på barmark ble i helgen arrangert ved Lundbybakkene i Hurdal. Nannestad-jenta Agnes Therese Dervo ble norgesmester i klassen 1 spann kvinner junior.

– VELDIG MORSOMT

– Det var litt overraskende, men først og fremst veldig morsomt, sier Dervo til EUB.

Hun vant gutt/pike-konkurransen under forrige NM.

– Men nå gikk jeg opp til juniorklassen og det ble derfor ekstra spennende, sier hun.

15-åringen har ikke drevet med hundekjøring i mer enn tre-fire år.

– SKIKKELIG GLAD I DET

– Det var mamma som foreslo at hundekjøring var noe jeg kanskje burde prøve, og så ble jeg bare skikkelig glad i det, sier hun.

Dagen etter gullet vant hun bronse i klassen sparkesykkel 2-spann, der gutter og jenter konkurrerte i samme klasse. I tillegg til vorsteher Tilla, som var med på gullet dagen før, bidro også greyster Synne. Dervo er glad for å kunne dele opplevelsene med hundene som er hennes egne.

– Man får veldig god kontakt med hundene, og jeg synes det er gøy å være med dem. Man tilbringer tid ute og det er høy fart, sier Dervo.

DEBUTERER I EM

Treningen foregår stort sett hjemme i Nannestad.

– Det blir mye trening av meg selv, og så hundene ved siden av. Det gjelder å prøve å få de til å løpe fort og bli sterke, sier hun.

Norgesmesterskapet i Hurdal ble arrangert av Hadeland trekkhund og Vom DogRun. Tidligere i høst ble det arrangert åpent NM i løping med hunder på Dal. Helgens mesterskap var kvalifiseringsløp til EM barmark. Alle utøvere med topp tre-plasseringer ble direkte kvalifisert til EM. Med sine toppresultater ble Agnes Therese klar for mesterskapet som går av stabelen i Nybro, Sverige, den siste helgen i oktober. Hun deltok i fjor på VM i Polen.

– Det var veldig lærerikt og kult. Det gikk veldig fint i det første løpet, men andreløpet gikk litt skeis, sier hun.

– SPENNENDE

Dette blir hennes første Europamesterskap.

– Det blir spennende å komme dit og se hvor mange som er der, og hvor mange gode som stiller. Målet i EM er å prøve å komme på pallen, så er hovedmålet med hundekjøringa å bare ha det gøy, sier hun.

LES OGSÅ: På kort tid har to fått hjertestans under løp i Ullensaker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.