– Det er veldig mye regn, men også veldig mange blide mennesker, sier rennleder Katrine Foss.

Hun er tilknyttet Hadeland trekkhundklubb, og sammen med Dogrun inviterte de til et åpent NM i tillegg til ulike konkurransedistanser og trimklasser.

– Jeg har hørt at mange deltakere syntes dette var en veldig morsom løype, og det å arrangere flere løp her er veldig fristende, forklarer hun.

ULIKE AMBISJONER

Deltakerne hadde svært ulike erfaringer, hunder og ikke minst ambisjonsnivå.

– Man kan nok si at jeg har tyvtrent litt. De siste to ukene har jeg løpt her nesten hver dag, sier John Erik Tronrud fra Nannestad.

Han begynte med sporten på høsten i fjor, og stilte til start i NM- klassen herrer senior.

LUFTETUR

– Dette er den første gangen jeg deltar. Siden det var i nærområdet og jeg fikk låne hund av faren min måtte jeg prøve, forteller Tonje Sæther.

– Jeg pleier å løpe oppe i skogen her. Det blir nok morsomt, og jeg gjør det for å lufte meg selv og hunden, legger hun til.

FØRST OVER MÅLSTREKEN

Aadne Bækken fra Nannestad stilte ikke til start i en NM-klasse, men imponerte stort ved å være den første som krysset mållinjen blant dem som deltok i klassen snøreløping 10 km.

– Det er veldig hyggelig å være ute i naturen med hund, og det var en flott løype med fine stier og bra skogsterreng, sier Bækken som deltok i konkurransen for første gang.

GODT MILJØ

– Det er et veldig godt miljø, og en lav terskel for å kunne delta, men det er et høyt nivå blant dem som vinner, forklarer Nils Jakob Hoff som stilte til start i NM-klassen herrer senior. Han er kanskje mer kjent som landslagsroer, hvor han har vunnet VM og deltatt i OL. Han er også kjæresten til Therese Johaug.

Bergenseren prøver å være med på så mange løp som mulig, og var godt fornøyd med opplegget på Dal.

– Dette ser ut som et treningsparadis, og det var en fin løype, sier han.

ÅPENT FOR ALLE

Majoriteten av hundene som stilte til start kan gå innunder begrepet trekkhunder, men søndagens arrangement var åpent for alle, og det var fullt mulig å stille med hunder som var noen hakk mindre.

– Som du ser har vi med oss de største hundene, sier Oda Tiller spøkefullt.

Om hundeløpet

  • På søndag ble norgesmesterskap i hundeløping barmark arrangert på Dal. 
  • Søndagens arrangement hadde flere ulike klasser, noe som sørget for at hundeløpet var åpent for alle uavhengig av nivå.  
  • 75 deltakere stilte til start. 
  • Løpet ble arrangert av firmaet Dogrun og Hadeland trekkhundklubb.  

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.