Dunkende musikk på «full guffe», en engasjert speaker og proft opplegg sørget for en strålende ramme rundt arrangementet. Smilende barn tråkket i vei da Tour of Norway for kids gikk av stabelen på Jessheim. Alle slags sykler var i bruk – alt fra trehjuls- og sparkesykler – til avanserte racingsykler.

– Det var gøy å sykle. Jeg sykla såå fort, forteller Viktor-André Vogt Ulriksen (4) fra Kløfta mens han illustrerer med hendene hvor fort det gikk. Han deltok for tredje gang, og fikk i år selskap av lillesøsteren Andrine.

PREMIER TIL ALLE

Samtlige som var påmeldt fikk tildelt hver sine velfortjente premier. Noen var ekstra heldige og ble trukket ut som trøyevinnere. I tillegg ble det trukket ut en splitter ny sykkel.

Eric Vestby (10) fra Dal stakk av gårde med den gjeve ledertrøya. Som i velkjente Tour de France er den gul også i Tour of Norway for kids. Trøyevinneren delte gledelig ut ros til arrangøren for en fin løype: – Den var ganske flat og det var lite grus på asfalten, lyder beskrivelsen om løypa som gikk i området rundt Gystadmarka skole.

– Det var kult å vinne den gule trøya, sier han smilende til EUB.

– Hva betyr en gul trøye?

– Det husker jeg ikke helt, men jeg ser en del sykkel på tv, altså. Mest Tour de France, avslører tiåringen.

På spørsmål om han har noen forbilder innen sykkelverdenen tenker han seg om i noen sekunder før svaret kommer,

– Jeg liker han Kristoffersen.

– Alexander Kristoff?

– Ja, han, ja.

KOMMER GARANTERT TILBAKE

På en fortauskant noen meter fra målområdet satt Enya (4) med to plasterlapper på kneet. Hun falt nemlig å slo seg – heldigvis rakk hun å fullføre den hederlige innsatsen på sykkelen før uhellet inntraff. Mamma Silje Hagen hadde bare positive ord å si om arrangementet,

– Det er første gang vi er med, men vi kommer garantert tilbake neste år. Absolutt alt er helt topp. Det var lett å melde seg på, og løypa var akkurat passe lang. Ti tomler opp!

Også Liam Danielsen (4) synes det var moro å tilbringe dagen på sykkelsetet. Han sykler mye til vanlig, og skulle hjem å øve seg uten støttehjul – riktignok noe motvillig.

– Ble du sliten av å sykle så langt – og så fort?

– Ja, i beina og i magen, forklarer han og peker.

FORNØYD ARRANGØR

Den lokale Tour of Norway for kids-generalen, Hans Petter Trondsen, kunne melde om godt over 400 påmeldte.

– Vi er godt fornøyde med deltakelsen. Dette er et gratisarrangement som helt tydelig engasjerer. Ullensaker Cykleklub har hjulpet til på en fantastisk måte for å dra dette i land. Vi disponerer et knallfint område som er perfekt for denne typen sykkelløp. Sikkerheten står i høysetet, og her slipper vi utfordringen med biltrafikk, påpeker han.

Fakta

  • Tour of Norway for kids arrangeres for trettende gang.
  • Besøker 55 steder i løpet av perioden mai-august.
  • Åpent for alle mellom 0–13 år
  • Trehjulsykler og støttehjul er tillatt.
  • Alle deltakere premieres.
  • Søndag ble sykkelrittet arrangert på Jessheim med over 400 påmeldte deltakere.

SLIK GIKK DET I 2017: Se bildene fra da sykkelbarna tok over gatene i Sundet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.