- Jeg traff veldig bra på første 150 meter og etter første runde vekslet jeg 20 meter foran Sverre fra første ytre. Det gjorde at jeg ikke fikk noe drahjelp i løpet som satt ganske bra, sa Espen Aarnes Hvammen som nok overrasket en del i skøyteleiren med å være suveren også på 1000 meter.

Med det tok han sin første NM-tittel på distansen og viste hvem som totalt sett er Norges beste sprinter, og den enste som er i verdensklasse.

GODT FORNØYD

- Helga har vært bra. Jeg var innstilt på å blåse ut skikkelig på 1000 meter i dag og med 16,25 på første 200 meter, årets raskeste åpning for min del, var det bare å flyte på fart og teknikk fram til 600 meter. Deretter gikk det bra til midt i siste ytre. Der hørte jeg ingenting til Sverre og da la jeg inn litt ekstra guts for å være sikker på at jeg fik denne tittelen også. Det var jeg veldig fornøyd med, sa Espen etter løpet.

OPTIMIST

- Med to titler har jeg fått maksimalt ut av denne helga og kan se fram til neste helgs løp i Stavanger med optimisme. Der kommer alle verdens raskeste på sprint og det kommer til å bli en kjempeopplevelse som jeg gleder meg stort til allerede, sa Espen Aarnes Hvammen som fikk de svarene han ønsket seg i helga.

- Tiden denne helga er absolutt på godt nivå. Isen var trå, ikke den beste Vikingskipsisen, og tidene må vurderes ut fra det, mente Espen som tar en rolig kveld hjemme på Minnesund før avreise til Stavanger i morgen. Der er det verdenscup fredag, lørdag og søndag med to ganger både 500 og 1000 meter.

- Jeg gleder meg allerede, sier den nybakte doble norgesmesteren til EUB.

RESULTATER NM SKØYTER

1000 m menn: 1) Espen Aarnes Hvammen, ETF Skøyter 1.10,50 2) Sverre Lunde Pedersen, Fana 1.10,91 3) Håvard Bøkko, Hol 1.10,95 4) Sindre Henriksen, Fana 1.11,20 5) Håvard Holmefjord Lorentsen, Fana 1.11,26

1000 m kvinner: 1) Ellen Bjertnes, Geithus 1.18,71 2) Hege Bøkko, Hol 1.19,78 3) Martine Ripsrud, Stange 1.20,53 8) Anne Gulbrandsen, ETF Skøyter 1.24,25

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.