Til helgen er det duket for årets utgave av Eidsvold Turn cup. Fotballturneringen for barn og unge er klubbens viktigste arrangement hvert år, og mellom 250–300 medlemmer og venner av klubben stiller opp på dugnad fra torsdag til søndag slik at alt skal gå rundt.

– UTROLIG STOLTE

– Vi er utrolig stolte av klubben vår, så det har ikke vært vanskelig å fylle opp alle vaktene som trengs i forbindelse med et slikt arrangement, sier turneringsleder Rune Søgnen i Eidsvold Turns cupkomité.

I over 25 år har Eidsvold Turn arrangert fotballcup for barn og ungdom på Myhrer Stadion.

– Folk er veldig flinke til å stille opp på Eidsvold Turn cup. Det er det klart største arrangementet vi har, og et viktig ansikt utad som har vært gjennomført på en god måte i alle år. Jeg tror det gjør at folk synes det er enklere å si ja. Her er folk fra de yngste lagene og opp til damelag, herrelag og veteraner. Noen er også bare venner av Eidsvold Turn. Da blir det også en flott sosial greie for alle, sier Søgnen.

Cuparrangementet har vokst gjennom flere år, og har de to siste årene nådd sitt foreløpige toppnivå. I fjor var det over 5000 mennesker innom Myhrer-anlegget under cuphelgen.

270 LAG

I år er det 270 påmeldte lag, hvilket er noen få færre enn i fjor, med 2500 unge fotballspillere fra seks til 13 år. Ifølge arrangøren er dette Romerikes største fotballcup i år, og en av de tre største i hele landet.

– Denne cupen er viktig for alle lagene våre rent sportslig, ved at de får muligheten til å møte lag fra hele Østlandet. Så er den et viktig økonomisk bidrag til klubben. I tillegg er det morsomt å lage noe for andre og at man drar lasset sammen, sier Søgnen.

DEBUTERER SOM LEDER

Til årets cup har Søgnen overtatt som turneringsleder etter Per Kristian Trøen.

– Mye kan skje, så det er veldig spennende og jeg kjenner på nervøsiteten i kroppen, sier debutanten med et smil.

Også her trekker Søgnen fram at han er del av et fellesskap.

– Jeg er heldig som har en flott turneringskomité, og Per Kristian Trøen er fortsatt aktivt med mens Roar Halvorsen har kontroll på det sportslige. Jeg har selv vært med i cupkomiteen de siste årene, men det er jo fortsatt litt skummelt, sier han.

LES OGSÅ: Ull/Kisa interesserte i EIF-talent

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.