I sommer har lokale skytebaner vært stengt på grunn av den ekstreme skogbrannfaren. Det har gitt ledende skyttere som Åse Marit Myrvang en helt spesiell oppladning til årets landsskytterstevne.

– Man blir usikker på egen form når man ikke har fått trent jevnlig. Det gjør at man går inn i mesterskapet med usikkerhet. Men jeg vet at jeg kan, så det handler om å hente fram både motivasjonen og evnen til å få det til, sier Åse Marit Myrvang.

Du ble prinsesse for andre gang under fjorårets landsskytterstevne. Er det tittelen som dronning som er målet nå?

Det er jo et ønske og en drøm, men det er vanskelig. Jeg vet ikke om det blir i år eller senere, men målet er å klatre helt til topps og bli dronning en gang.

Hvordan har oppladninga til årets stevne vært uten åpne baner lokalt?

Det har vært lite trening. Jeg har skutt noen stevner, ellers har det handlet om å ikke gjøre så mye. Jeg har vært ute og badet en del, lest bok og slappet av.

Hva er du opptatt av nå?

Nå om dagen er jeg opptatt av å bade, lese bøker og kose meg. Jeg har vært mye sammen med kjæresten og barna hans, og det har vært veldig koselig.

Hva betyr sommeren for deg?

Jeg er lærer så det betyr at jeg har fri. Til manges forargelse har jeg lang sommerferie, men det veldig behagelig må jeg si. Og i år har jeg vært ekstremt heldig med bra vær, så det har blitt en del bading både i Aurskog-Høland og Steinelva i Maura.

Hva er ditt optimale feriested?

Norge er det optimale feriestedet når det er så fint vær som det er nå. Det er ingenting som slår Sommer-Norge på sitt beste, men jeg er også glad i en utenlandstur.

Sommerens ferieplaner?

Jeg har gått litt i Ringebufjellet, så har jeg vært hjemme og tatt noen dagsturer som til Tusenfryd og Aker Brygge. Så reiser vi mot Landsskytterstevnet, først til Steinkjer hvor vi skal bo hos ei venninne mens vi skyter litt stevner i forkant, så er det å etablere camp og starte LS-uka.

Hva står helst på menyen i sommer?

Gjerne salat, rømmegrøt og spekemat.

Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?

Landsskytterstevnet i fjor hvor jeg ble prinsesse for andre gang. Hele den sommeren var fin på mange måter, og å toppe den med å bli prinsesse var kanskje ett av mine beste minner.

Hvor bader du helst?

Jeg bader helst i ferskvann. Og gjerne i Steinelva eller Leirelva i Maura.

Beste sommersang?

Det må være Postgirobygget og Idyll.

Hva var din første sommerjobb?

Det var å luke planter på Myrvold hagesenter på Jessheim. Det var for så vidt gøy det, jeg ble kjent med mange nye mennesker, men det var tungt arbeid. Vi drev ute hele dagen uansett om det var sol eller regn.

SJU KJAPPE

LESER: Harry Potter og ildbegeret.

BLIR FLAU AV? Putehumor som Thomas Giertsen og Helt Perfekt.

LIKER Å SPISE? Salat.

REDD FOR? Frosker.

ER AVHENGIG AV? Sjokolade.

GOD TIL Å? Slappe av.

DRØMMER OM? Leve et fint liv.

FAKTA

  • Alder: 32.
  • Bosted: Maura.
  • Familie: Kjæreste.
  • Er: Lærer.
  • Interesser: Skyting, fisking, friluftsliv, lesing og strikking.
  • Aktuell med: Kjemper om titler på Landsskytterstevnet i Stjørdal, 3.–10. august.

LES OGSÅ: Sommerprat med Anton Granhus

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.