Skøyteløper Espen Aarnes Hvammen har tilbrakt de siste par ukene i Calgary for å tilpasse seg Nord-Amerikansk is, døgnrytme og trene inn mot helgens sprint-VM på samme sted.

- De første fire-fem dagene trente jeg sammen med det canadiske landslaget her og fikk inn gode fartsøkter med en eneste gang. Det er noe helt annet å gå her enn på treg is på Hamar, så disse to og en halv ukene har gjort godt med tanke på adaptasjon til rask is og teknikk deretter, sier Aarnes Hvammen til EUB.

SESONGBESTE

Etter en hard førsteuke har treningsopplegget blitt gradvis lettere. Etter tre uker uten konkurranser gikk han forrige lørdag to løp for å få skikkelige gjennomkjøringer. Løpene ga Minnesund-mannen flere svært oppløftende tilbakemeldinger inn mot helgens mesterskap.

- Det ble sesongbeste på begge løpene, og det er noe å bygge på, sier han.

VIKTIG OVERSKUDD PÅ PLASS

Den siste drøye uken har Aarnes Hvammen kjent framgang på overskudd, noe som er avgjørende på sprint.

- Under testløpene forrige helg presterte jeg min beste åpning på 200-meter på 1000-meter noensinne med 16,1, så det tyder på at akselerasjonen er på plass for tiden. Treningene denne uken har gått bra og farten er på plass igjen, sier han.

Verdensmesterskapet i sprint består av totalt fire løp. I helgen ønsker Aarnes Hvammen å avslutte en utfordrende sesong med sine beste løp, både tids- og prestasjonsmessig.

TUNG HØST

- Jeg har vært i framgang en stund nå etter en tung høst, og har lyst til å gjøre skikkelige løp hvor det jeg har gjort bra på trening i det siste blir med over i løp. Jeg vil lengst mulig ned på 34-tallet på 500-meter og levere solide 1000-meter også. Jeg vet at jeg trives godt på rask is, det passer min måte å gå på, så jeg ser fram til helgen, sier Aarnes Hvammen.

Sprint-VM har tidligere sesonger fått fram det beste i Eidsvold Turn Skøyter-løperen.

REVANSJELYSTEN

- Selvfølgelig er det alltid godt å ha positive ting å se tilbake på, men samtidig så er det nuet som gjelder. Sesongen i år har ikke vært slik jeg hadde ønsket og trente for, men da gjelder det å fortsette på den positive trenden jeg er inne på nå etter jul, og avslutte sesongen best mulig og så ta med meg massevis av revansjelyst og motivasjon inn mot neste sesong, sier han.

LES OGSÅ: Anne Gulbrandsen leverte sitt beste internasjonale løp

LES OGSÅ: Siden ishallen åpnet har Ullensaker Issportklubb vokst fra ett lag til nesten 600 medlemmer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.