– Jeg var ganske spent i finalen. Likevel var det kjempegøy å få skyte mot de beste jentene i Norge, sa Eirin Gromsrud etter søndagens finale i 10 meter luft i Alfhallen.

Her holdt det til en åttendeplass. Hun noterte seg også for en fjerdeplass i 40 skudd, kun 0,3 poeng bak sin personlige rekord.

HJERNESVULST SOM 12-ÅRING

Allerede som sjuåring startet Eirin med skyting, etter at morfaren introduserte henne for sporten. Hun viste tidlig teft, men så ble det bråstopp, for i 2008 fikk hun påvist hjernesvulst. Den ble operert vekk i desember samme år, men da hun våknet etter narkosen, hun hadde lammelser i høyre side. I tillegg har hun den dag i dag blindelser i høyre sidesyn på begge øyne og sliter en del med balansen.

LES OGSÅ: Flytter til Ullensaker for å få trene i Alfhallen

VURDERTE ALDRI Å GI SEG

Etter noen måneders opphold fra skytingen, startet hun igjen med morfaren som sterk støttespiller. At kroppen hadde vært igjennom store påkjenninger viste seg også på skytebanen. Sammen med morfaren prøvde og feilet de lenge i jakten på en fungerende teknikk.

– Jeg er kjempeglad for at pappa og morfar pushet meg til å fortsette med skyting. Det betyr veldig mye for meg å fremdeles kunne holde på med dette!

– Du har tålt en del nederlag, skyter pappa Per Arne Nilsen inn.

– Det var aldri aktuelt å gi opp. Jeg ville fortsette å skyte som alle andre i miljøet, sier Eirin bestemt.

LES OGSÅ: Jentene treffer

GODT KLUBBMILJØ


Hun trekker uoppfordret inn klubbens betydning.

– Miljøet i Kisen ML har betydd veldig mye. Opplegget er godt, og det samme er trenerne., påpeker hun.


Tjueåringen konkurrer nå som førsteårs senior.

– Jeg trives bedre her enn på juniornivå. Alt bærer preg av mer seriøsitet, i både trening- og konkurransesammenheng.

Ei vanlig treningsuke består av minst to tretimers økter med trenere, ren skytetrening. I tillegg trener hun styrke på egen hånd en til to ganger i uka.

– Det blir jo ikke så lett med kondisjonstrening for min del, så da blir det styrketrening, ler hun.

PRAKTEKSEMPEL PÅ VILJE OG GLØD


Leder for Kisen ML, Johan Janssen er full av lovord om tjueåringen.

– Det er utrolig hva hun har fått til. Hun viser hva som er mulig hvis man har vilje og glød, skryter han.


– Før operasjonen var Eirin en høyreskytter. Etter operasjonen la hun om til å bli venstreskytter. Hun har virkelig trent mye, understreker Janssen.

– Hun er veldig seriøs i treningsarbeidet, og har bygd stein for stein for å komme seg tilbake. I tillegg ser hun fortsatt ut til å bare bli bedre og bedre, sier lederen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.