• TENKER STORT: Terje Rokoengen og Jan Ivar Engebretsen sier Ullensaker har behov for store idrettsområder tilsvarende Oslos Ekebergsletta.

– Vi er redde for at vi ikke får tilrettelagt store nok områder, sier Terje Rokoengen, anleggsansvarlig i Ullensaker idrettsråd til EUB.

Derfor er rådet opptatt av å være tidlig ute med å si ifra om idrettens behov for framtiden. Som talerør for lokale lag og foreninger har de sendt kommunen et omfattende innspill til deres arbeid med ny kommuneplan.

– Det er viktig å være forut. Det viktigste er å være før utbyggerne til å regulere og holde av områder, for har utbyggerne kommet er det for sent. Jessheim og Ullensaker bare vokser, og da er vi nødt til også å ha store idrettsområder, sier Rokoengen.

ALA EKEBERGSLETTA

Ett av 19 forslag fra idrettsrådet til kommunen er å lage Ullensakers versjon av Ekebergsletta i Oslo.

– Vi har kalt dette området bak her for «Ekebergsletta», for det er faktisk et så stort område vi ønsker. Det er i kategorien for plasskrevende idretter at vi har etterspørsel, sier Rokoengen.

Området han viser til er Jessheim Nord, hvor det allerede er vedtatt å regulere areal til ny togstasjon med innfartsparkering. I tilknytning til dette området er det også planlagt å bygge boliger for tusenvis av mennesker.

– Her skal det bli stort, og blant all utbyggingen ønsker vi å ta vare på areal for idrettsanlegg. På dette innspillet har vi satt «ala Ekebergsletta», for behovet blir bare større og større. Samtidig som mer areal blir nedbygd er det viktig å ta vare på større områder for å betjene flere barn og unge, sier Jan Ivar Engebretsen, leder av idrettsrådet.

Akkurat disse områdene har flere grunneiere, og idrettsrådet understreker at det er viktig å ha en god dialog med alle involverte.

FOR ALLE INNBYGGERE

– Den største utfordringen idretten har når det gjelder areal, er kommunens egne arealer, hvor de taper penger på å gi det til idretten i stedet for å selge det til utbyggere. Men man må ta med seg at det ikke er tap av penger å sette av arealer og bygge idrettsanlegg, for det er jo en investering i folkehelsa, sier Engebretsen, og påpeker at deres initiativ berører flere enn aktive utøvere.

– Viljen er nok der, for tverrpolitisk er det enighet om å satse på idrett og fysisk aktivitet. Man behøver ikke være medlem av et idrettslag for å ha fysisk aktivitet, så dette er snakk om innbyggernes muligheter til å komme seg ut og ha steder å drive på, sier Engebretsen.

LES OGSÅ: Sand IL toppkandidat til å kapre landslagenes nye fotballanlegg

LES OGSÅ: Bjerke vil bygge ni fotballbaner og hall på stadion

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.