Norgesmesterskapet 2017 for islandshest gikk av stabelen den andre helgen av juli i Tresfjord, Møre og Romsdal.

Islandske Magni Amundsson, bosatt på Eidsvoll, vant gull i konkurransen PP1 pass med hesten Freya fra Limbuvik.

Amundsson tok også sølv i P1 250 pass med hesten Faxi fra Nordstrand, og sølv P2 Speedpass med hesten Freyja fra Limbuvik.

Passløp er den raskeste gangarten for islandshester og konkurransene foregår på en lang strekke i en rekke forskjellige former. Pass er en totakters bevegelse hvor hesten flytter beinparene på samme side på samme tid. Pass i langsomt tempo er i utgangspunktet uønsket, men i sin fulle utvikling blir denne gangarten til flygende pass. Et veddeløpspass på 250 meters bane kan gå unna på 20 sekunder, opplyser Norges Rytterforbund på sine nettsider.

LES OGSÅ: Hamnes vant to gull i sitt første nordiske mesterskap

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.