– Første gang jeg deltok her var i 1957! Ivar Westby er 77 år, men lar ikke alderen være noe hinder. Noe tall på hvor mange ganger han har deltatt på sykkelritt i Feiring har han ikke, men at første gang var i 1957 er hevet over enhver tvil.

Den gang var skøytelegenden Fred Anton Maier - som også var en meget habil syklist - hans argeste konkurrent. - Men jeg slo han her i Feiring, humrer Westby.

– Jeg trener fortsatt en del. På vinteren bor jeg på Gran Canaria, og der blir det en del sykling, sier den spreke 77-åringen. Westby sykler for Torshov SK og han satser på å delta i Feiringsprinten også neste år: – Det er fortsatt artig å være i sykkelmiljøet, sier han. Samtidig må han medgi at det etterhvert har blitt færre og færre jevnaldrende konkurrenter. Westby har vært på landslaget i alle tre klassene – junior, senior og master.

– Etter hva jeg har hørt er det faktisk kun jeg og én rytter til som har vært på alle de norske landslagene, smiler han.

JEVNT BRA DELTAKELSE

– Vi ser at det er en liten oppgang fra i fjor, men antall deltakere holder seg nogenlunde stabilt. Det er nok også en del som var på åpningen av norgescupen i Bergen denne helga, sa rittleder Edgar Sørlie. Han har vært med på å arrangere sykkelritt i Feiring siden 1975, og har med seg en rutinert stab.

– I år var vi heldige med været også – litt vind får vi tåle så lenge det ikke kommer snø, ler Sørlie.

PASSE FORNØYDE

Eidsvoll sykkelklubb stilte ingen deltakere i seniorklassene, men i de aldersbestemte klassene var klubben representert.

Amalie Christensen var ganske fornøyd med egen innsats, til tross for litt tunge bein. Fjortenåringen fra Maura satser mest på tempo, og har deltatt på Feiringsprinten flere ganger tidligere. – Det var litt motvind innimellom, men det gikk bra, sier hun.

William Solberg var også passe fornøyd. – Jeg har sykla to andre ritt før i uka, så det merka jeg på kroppen. Koblinga mellom beina og hodet var ikke helt der den skulle, forklarer han. - Michael Kwiatkowski er forbildet mitt. Jeg ser meg selv som en litt samme type rytter, som kan henge med i bakker og gjøre det bra i en spurt, forteller fjortenåringen som til daglig går på NTG-U i Kongsvinger.

Begge to har Ungdomsmesterskapet på Ringerike som sesongens store mål. Den første helga i juli braker det løs på Hadeland med tempoetappe lørdag og fellesstart søndag.

Criteriumsritt

K13-14

1) Amalie Christensen, ESK, 07.28

M11-12

2) Christian-Olaus Sween, ESK, 07.25

M13-14

3) William Solberg, ESK 9.12 6) Trym Brennsæter, ESK, 9.48 8) Benjamin Nyrud, ESK 10.25 9) Håkon Linner Trondsrud, Eidsvoll SK, 10.25

Temporitt

K13-14

2) Amalie Christensen, ESK, 18.20

M11-12

2) Christian-Olaus Sween, ESK, 18.17 5) Jakob Linner Tronsrud, ESK 22.07

M13-14

5) William Solberg, ESK 16.49 7) Håkon Linner Trondsrud, Eidsvoll SK, 17.28 8) Trym Brennsæter, ESK, 17.42 12) Benjamin Nyrud, ESK 17.56

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.