• ORIENTERING: Etter postene på senteret forsvant løperne ut i mer naturlige omgivelser.
 • JUBILEUMSLØP: Postene lå plassert i korridorene under Amfi Eidsvoll, her mellom søppelcontainerne.
 • Målgang: Eidsvoll o-lags Roar Saxhaug på vei til mål. Foto: Anne Marit Gjelten Øsmundset
 • 25 ÅR: Løpsgeneral Lars Saxhaug i mylderet inne på kjøpesenteret under Drømmemilas 25 årsjubileum.

Eidsvoll orienteringslag har arrangert Drømmemila i 25 år. Begrepet er knyttet til en engelsk mil på 1609 meter, og i det 25. året ville arrangørklubben by på noe ekstra:

– Jeg tenkte at når det først er jubileum, 25 år, så måtte vi finne på noe litt ekstra. Plutselig slo det meg at det kanskje hadde gått an å løpe inne på for eksempel Amfi Eidsvoll, sa arrangørklubbens Lars Saxhaug til EUB før løpet.

Og litt ekstra ble det.

FORBI LEKEBUTIKKEN

Løperne startet utenfor kjøpesenteret, og løp rett inn i underetasjen, forbi lekebutikken, dyrebutikken og klippet poster rundt kaffekoppene til senterets kafékunder, før de forsvant videre.

I samarbeid med senterleder Nina Kristengård hadde arrangøren fått til en morsom, men utfordrende løype blant kunder, varer, blomster og skjulte korridorer i senteret.

INNE I SPORTSBUTIKKEN

Den ene posten var plassert inne i sportsforretningen, men løperne hadde fått tydelig beskjed om å ta hensyn.

Videre forsvant ruta inn i områder normalt forbeholdt senterets ansatte, opp i første etasje hvor løperne fullførte nesten hele runden, før de siste postene inne ble plukket i korridorene og ansatteområdet i underetasjen.

URBANT TERRENG

Etterpå bar det ut i det urbane terrenget nord for senteret, med Søndre Samfund, parkeringsplassene, grøntområdene og videre inn mellom trærne, hvor o-løperne vanligvis hører hjemme.

Målpost var klatreklossene på nordsiden av senteret.

ET LØP FOR ALLE

Eldste startende var Ove Werner på 91 år, som fullførte Drømmemila på 27.06, den yngste deltakeren var 4–5 år.

I tillegg til aktive orienteringsløpere var det enkelte som fikk låne startbrikke og prøve orientering for første gang.

Av 93 startende, var det 13 løpere som ble diskvalifisert, som i orientering er ganske vanlig: Det betyr for eksempel at de har tatt postene i feil rekkefølge eller hoppet over en post.

VINNERNE

Herreklassen ble vunnet av Håvard Gundersen fra Eidsvoll orienteringslag, på kvinnesiden var det Anne Larson Hovind fra Ullensaker orienteringslag som var raskest.

TAKKER FOR GOD HJELP

– Vi er meget fornøyd, og hyggelig at det deltok så mange.

– Blir det flere innendørsløp etter denne suksessen?

– Vi har ikke planer om nye løp innendørs, men man vet jo aldri, sier Lars Saxhaug, som retter en takk til alle som bidro til at arrangementet gikk bra:

– En stor takk til Amfi og Nina Kristengård som var positive til arrangementet, til driftsavdelingen, ansatte og alle som bidro – og ikke minst takk til kundene inne på senteret.

– Også ved Gladbakk var de positive, der fikk vi legge postene helt inne på husveggen, sier Lars Saxhaug, som er fornøyd etter gjennomføringen av jubileumsversjonen av Drømmemila.

RESULTATER

Drømmemila K (31 startende)

 • 1. Anne Larson Hovind, UOL 11.07
 • 2. Trine Ruud Bråten, UOL 12.32
 • 3. Emma Skårbø, UOL13.15

Drømmemila H (40 startende)

 • 1. Håvard Gundersen, EOL7.55
 • 2. Tommy Skårbø, UOL8.39
 • 3. Christoffer Sletten, UOL9.10

I tillegg til Drømmemila var det en 500 meter lang enklere løype for nybegynnere. Rekruttmila gutter hadde 11 startende deltakere, og rekruttmila jenter 11 startende. Komplette resultater på arrangørens hjemmeside (ekstern lenke).

FAKTA: DRØMMEMILA

Orienteringsløp over en engelsk mil, som er 1609 meter.

Arrangør: Eidsvoll orienteringslag / Raumar.

Løpet ble arrangert for 25. gang i jubileumsåret 2019.

93 løpere stilte til start og gjennomførte enten Drømmemila eller nybegynnerløypa på cirka 500 meter.

Deler av løpet gikk inne på kjøpesenteret Amfi Eidsvoll, mellom butikkene og i korridorer forbeholdt ansatte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.