Janka Holstad fra Ap og Willy Kvilten fra Høyre skal løpe duell under årets utgave av Jessheimløpet. Det samme skal far og sønn Torbjørn og Sondre Liestøl.

- Sju minutter?! utbryter Willy Kvilten fra Ullensaker Høyre.

Ordførerkandidaten har nettopp fått vite Janka Holstads (Ap) forsprang under helgens Jessheimløpet.

Løpet går over en mil, og nytt av året er at løpet - i tillegg til å være et ordinært 10-kilometersløp for alle - åpner for jaktstart-dueller mellom to personer. En tabell som tar hensyn til alder og kjønn sørger for at to personer kan konkurrere mot hverandre uavhengig av alder. Dette systemet er utviklet at Ull/Kisa selv, og både Sentrumsløpet, Oslo Maraton, 1814-løpet og Knarvikmila har samarbeid med Ull/Kisa om jaktstart-systemet.

Kvilten har nettopp fått høre at Holstads forsprang, alder og kjønn tatt i betraktning, blir på sju minutter og tretten sekunder. Ordførerkandidaten til Høyre blir dermed pent nødt til å stå og vente mens den politiske - og sportslige - motstanderen legger i vei.

- Det er ikke nok, slår Holstad fast.

- Det er for mye, slår Kvilten fast.

LES OGSÅ: - Høyre og Frp ønsker seg akademikere, ikke fagarbeidere

GLEDER SEG

Ullensaker Høyre og Ullensaker Ap går en tøff høst i vente med valgkamp og valg. Startskuddet markeres ved at partienes ordførere duellerer lettere vennskapelig på de ti kilometerne gjennom Jessheim.

- Det blir først og fremst veldig gøy, sier Holstad.

- Det er en fin del av Jessheimdagene som starter nå. Det blir en fin ting å løpe mot politikerkollegaen, og det er en morsom måte å skape blest rundt valget, forteller Holstad.

- Det er et godt tiltak. Det blir ofte mye stands på oss politikere, så det er en artig vri. I tillegg er det et aspekt med folkehelsa, påpeker Kvilten.

- Det å være i fysisk aktivitet og det å komme seg opp av sofaen er viktig med tanke på folkehelse, i stemmer Holstad.

hjelp fra lokalbefolkningen

Holstad insisterer på at hun ikke har løpt ti kilometer på mange år, og kunne gjerne tenke seg noen å løpe sammen med. Hun appellerer til lokalbefolkningen i håp om å få med seg en hare til å løpe.

- Jeg vil gjerne at noen som har satt seg et mål og gjennomført det, blir med meg og trekker meg igjennom mila. Det er bare å melde seg, avslutter Holstad.

far-sønn duell

Politiker-duellen er ikke den eneste duellen som går av stabelen lørdag. Fra Ull/Kisa kommer far og sønn Torbjørn (42) og Sondre (16). Aldersforskjellen sørger for at far kun får tretten sekunder forsprang på sønnen.

- Det er ikke nok, han kommer til å ta igjen det fort, smiler far Torbjørn. Sondre løper aktivt for Ull/Kisa friidrett, og løper 10 kilometer for første gang.

- Det blir spennende og noe helt nytt for meg. Jeg har aldri løpt så langt før, så det blir nok slitsomt, forklarer Sondre. Begge to håper jaktstart-systemet appellerer til deltakelse.

- Alle kommer seg gjennom en mil, så vi håper at dette stimulerer til at folk blir med, avslutter Liestøl.

LES OGSÅ: Fyller UKI Arena med biler

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.