• TRENERTRIO: Espen Jansen har med seg Alexey Demyanov (t.v.) og Vasilis Giavris som trenere for unggutta i Hoppenspretthallen på Jessheim.
  • HENGER I: Med flere landslagsturnere i samme klubb har Hoppensprett-gutta alltid noe å strekke seg etter.

I november dro en gjeng spente turnere fra Jessheim til Trondheim for å gjennomføre uttakstester til guttelandslaget. Dette er det første landslagstrinnet i norsk turn, med uttak det året man fyller ti år og oppstart det påfølgende året.

TRODDE TRENEREN TULLA

De siste to årene har Hoppensprett turn hatt Sebastian Sponevik og Petter Steinsvik Nilsen på dette laget. Sistnevnte tar nå steget opp til juniorlandslaget, og med forventning om et par andre utskiftninger i den 15 plasser store troppen hadde trener Espen Jansen et håp om at kanskje et par nye fra Jessheim-klubben skulle få plass på guttelandslaget.

– Vi trodde først at Espen tulla da han sa hvor mange av oss som kom med, forteller gutta til EUB.

For i tillegg til erfarne Sponevik har Norges Gymnastikk og Turnforbund tatt ut nykommerne William Sønsteng, Nikolai Solhaug, Philip Rojas-Bigseth, Herman Stray Sørensen og Ola Johansen fra Hoppensprett turn. Plass på guttelandslaget innebærer både interne samlinger og trening sammen med utøverne på junior- og seniorlandslagene. I vinterferien skal turnere fra alle nivåene tilbringe ti dager i Barcelona. Det betyr mange nye inntrykk for talentene fra Jessheim.

– Det blir en ganske stor overgang for de minste. Det er lange treninger, de skal erfare møtevirksomhet, og alt er uten foreldre og sammen med nye trenere og de største turnerne, sier Jansen.

Gutta har vært på mindre samlinger før og føler seg godt forberedt. De trener tre timer daglig i Hoppenspretthallen, og er klare for å legge ned enda mer innsats.

– Det er bare gøy å trene mye, sier Nikolai.

BREDDE PÅ TOPPEN

Som EUB har omtalt tidligere var Hoppensprett Norges beste lag i rekruttklassen forrige sesong. Dette er klassen for turnere som er elleve og tolv år, det første alderstrinnet hvor man kan måles mot hverandre i konkurranser. Jansen ser landslagsuttaket som en videre bekreftelse på arbeidet og målsettingene i en klubb som fortsatt ikke er eldre enn åtte år.

– Det er dette jeg har prøvd å gjøre, altså å bygge bredde på toppen. Tradisjonelt er det alltid noen som er bedre enn andre, men det er veldig kjedelig å være god alene. Jeg vet hvor lite pirrende det kan være å gå på trening og alltid være best. Det er viktig å være flere, for da blir alle bedre, sier Jansen, som selv er Norges mestvinnende turner og i disse dager aktuell i Mesternes mester

I turn er det såpass mange apparater og ting å gjøre at de fleste har noe å lære av andre.

– Når vi drar rundt på konkurranser nå så er vi mange, og alle er i toppen. Og det er veldig gøy at de bytter på å være helt der oppe, sier Jansen.

– SPENNENDE

Mens klubbkompisene utgjør guttelandslaget skal Petter Steinsvik Nilsen nå ta steget opp til juniorlandslaget.

– Det blir spennende, sier han.

Juniorlandslaget er for turnere fram til det året de fyller 18. Steinsvik Nilsen, som snart fyller 14 år, går dermed inn i en ny gruppe med langt mer utviklede turnere.

– Ingen forventer at han skal gjøre det samme som dem det første året. Men den beste måten å bli god på er å trene med dem som er bedre. Det er også grunnen til at jeg er opptatt av at vi skal ha flere som er gode her hos oss, sier Jansen.

LES OGSÅ: Overtroisk landslag insisterer på å lade opp i Jessheimhallen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.