Dette er første sesong med snø-løp for dem begge. Tidligere har ekvipasjen deltatt på barmark.

Første snø-løp i hundekjøring klassisk med var på Gåsbu hvor de tok en god 13.-plass av 46 startende. Andre løpet var på Natrudstilen ved Sjusjøen med uttak til EM i Italia i slutten av februar.

– Det var litt klabb og babb med bikkja i det løpet, men de ble tatt ut i troppen til EM allikevel. Det er moro å se framgangen, og ikke minst progresjonen for bikkja for hvert løp, sier John Eriks far og hundeeier Helge Tronrud.

Sist helg var det NM i Brumunddal, hvor John Erik og Max sikret seg en bronsemedalje i del 1, det vil si med pulk, i juniorklassen. Til helgen konkurrerer de i NM del 2, snørekjøring, på Lygna.

– Det er kjempegøy å holde på med dette, og selvsagt ekstra morsomt når det går bra. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle bli tatt ut til EM, men nå gleder jeg meg til å delta, sier John Erik.

LES OGSÅ: Hunder trenes til å redde liv i skraphaugen på Øras

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.